TERNAT/REGIO - Verkeershinder verwacht door nieuwe omleiding Assesteenweg en afsluiting kruispunt met Kerkstraat en Terlindenstraat

C21

TERNAT/REGIO - Verkeershinder verwacht door nieuwe omleiding Assesteenweg en afsluiting kruispunt met Kerkstraat en Terlindenstraat

B29363dd-7baa-49f5-862b-edc2fc2aa99b
Vanaf maandag 9 januari gaat het kruispunt met de Kerkstraat en de Terlindenstraat dicht en zal het verkeer tussen Ternat en Lombeek via Assesteenweg en Ternatstraat en Processiestraat moeten verlopen.
 
F264f7a8-bd7e-400c-bef6-2e775d21a101
Er wordt een omleiding in beide richtingen voorzien dwars door het centrum van Ternat. Op het kruispunt Keizerstraat met Statiestraat mag je een onontwarbare knoop verwachten tijdens de spits omdat ook het verkeer richting de drie scholen en het station hierlangs omgeleid wordt.
 
A0ca2424-2f87-486c-8d9d-b5dc5993083c
Het kruispunt met Kerkstraat en Terlindenstraat wordt volledig afgesloten en heringericht.
 

Vanaf maandag 9 januari dreigt er verkeershinder en zelfs een verkeersinfarct tijdens de spitsuren in het centrum van Ternat. Er was reeds een ernstig probleem op het kruispunt Keizerstraat met Statiestraat doordat ook al het verkeer dat naar de drie scholen en het station moet ook hierlangs omgeleid wordt. Nu komt daar dus ook nog een omleiding in de andere richting bij. Daarnaast wordt ook het kruispunt met Kerkstraat en Terlindenstraat volledig afgesloten. Verkeer tussen Ternat en Lombeek zal dus via Statiestraat, Assesteenweg en Ternatstraat of Processiestraat moeten verlopen. Op de omleidingsroute werd het parkeerverbod verlengd tot april 2023.

Verkeer richting Edingen wordt omgeleid via Nattestraat, Wijmenierlaan, Brusselstraat, Van Cauwelaertstraat, Weverstraat, Langestraat, Stenebrugstraat om opnieuw de Assesteenweg (N285) te bereiken. De omleiding vermijdt bewust de 3 schoolomgevingen in de Statiestraat maar zorgt daardoor dus wel voor problemen op het kruispunt Keizerstraat met Statiestraat aar drie verkeersstromen verstrengeld geraken.

Verkeer richting Asse, wordt (nog steeds) omgeleid via Stenebrugstraat, Langestraat, Weverstraat, Van Cauwelaertstraat, August de Feyterstraat, Keizerstraat, Brusselstraat, Wijmenierlaan, Nattestraat om opnieuw de Assesteenweg (N285) te bereiken.

Voor fietsers start de omleiding aan de voetweg naast de winkel KLIT na de Ternatstraat. Aan de rechterkant na de Ternatstraat, naast de winkel KLIT volgt men de voetweg tot aan het kruispunt met de Kerkstraat. Sla links de Kerkstraat in en volg tot aan het kruispunt met de Weidestraat. Sla de Weidestraat in en volg verder de Fazantenlaan, Lijsterlaan en Zwaluwlaan om via de lokale voetweg opnieuw de Assesteenweg te bereiken. 

Voor vrachtverkeer (>3,5 ton) blijft de omleiding aangeduid via de Ninoofsesteenweg (N8) naar de Brusselse ring (R0) en de E40.

Bereikbaarheid : De aannemer zorgt ervoor dat woningen en handelszaken zoveel mogelijk bereikbaar blijven tijdens de werken.

Meer info bij https://wegenenverkeer.be/werken/aanleg-veilige-fietspaden-langs-assesteenweg

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2023
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 feb 2024
Ingezonden | 14 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 13 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 09 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 07 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 07 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 05 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 04 feb 2024
Redactie Editiepajot | 03 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 30 jan 2024

archief