TERNAT- Extra schoolbanken in het St.Jozefsinstituut

C21

TERNAT- Extra schoolbanken in het St.Jozefsinstituut

590da230-09ec-4083-be95-51f1aa6a32b9
 

N-VA Ternat reageert verheugd op het nieuws "dat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts € 1.620.000investeert in het St.Jozefsinstituut van Ternat.”

"Deze investering in onze gemeente kadert in het ‘Masterplan scholenbouw 2.0’ van Ben Weyts waarbij de komende twee jaar voor bijna € 157 miljoen in scholenbouw over heel Vlaanderen geïnvesteerd wordt," zegt Jurgen Depoorter, voorzitter van N-VA Ternat.

“We zetten de inhaalbeweging voor meer en betere schoolinfrastructuur onverminderd verder. Onze kinderen en jongeren hebben recht op kwaliteitsvol onderwijs op een kwaliteitsvolle plek.” zegt minister van Onderwijs Ben Weyts.

Vlaanderen voorziet deze regeerperiode een recordbedrag van € 3 miljard voor nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur – nog eens € 500 miljoen meer dan in de vorige regeerperiode, toen de inhaalbeweging werd ingezet. Ook het budget voorzien voor structurele extra plaatsen in bestaande scholen is met € 360 miljoen historisch hoog: nog eens de helft méér dan in de vorige regeerperiode. 

“Heel wat steden en gemeenten worstelen met een veranderende demografie. De nood aan bijkomende schoolcapaciteit vormt daarbij een grote uitdaging. Ook in Ternat is er nood aan extra schoolbanken. De gemeentebevolking groeide de laatste jaren in een snel tempo aan. Het gemeentebestuur zet weinig of geen rem op nieuwe bouwprojecten. Door het uitblijven van nieuwe RUP’sopen en bebouwde ruimte blijft de bouwwoede ongehinderd aanhouden. Door de vele bouwprojecten die nog in de pipeline zitten zal de nood aan voldoende schoolbanken alleen maar toenemen. Deze 130 extra plaatsen zijn ook niet niets: dit komt overeen met 1 volledige klas per leerjaar in het secundair onderwijs.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2023
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 19 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024

archief