TERNAT - Veiliger fietsen in centrum Ternat dankzij verhoogde fietspaden

C21

TERNAT - Veiliger fietsen in centrum Ternat dankzij verhoogde fietspaden

A_werken_algemeen_colpaert_galmaarden_werken_winterkeer_2
Illustratiebeeld Foto Marc Colpaert
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer rondde op vrijdag 10 februari de werken af op de Assesteenweg (N285) in Ternat. Over een afstand van anderhalve kilometer liggen nu nieuwe fietspaden aan weerskanten van de weg . Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “Tussen de Nattestraat en de Vianestraat zijn over een lengte van 1500 meter nieuwe, verhoogde fietspaden aangelegd.  Daardoor rijden fietsers voortaan veiliger en beter afgeschermd van het autoverkeer door het centrum van Ternat. Het kruispunt met de Kerkstraat en de Terlindenstraat werd ook veiliger ingericht en twee bushaltes kregen verhoogde perrons”.

 
Schepen van mobiliteit Gunter Desmet: “De gemeente Ternat is tevreden met de verbetering van de verkeersveiligheid op deze drukke weg, vooral voor de actieve weggebruiker. We hebben voor de buurtbewoners het maximum aantal parkeerplaatsen behouden en hebben aan de lokale supermarkt een veertigtal extra plaatsen voorzien.”
 
Veilige fietspaden 
Na een jaar werken is het veiliger fietsen op de gewestweg in het centrum van Ternat. Zo werden de smalle fietspaden vervangen door verhoogde en bredere fietspaden. Enkel de definitieve markeringen moeten nog worden aangebracht, maar dit kan pas bij warmer weer. 
 
Kruispunt veiliger en bushaltes verbeterd 
Ook het kruispunt van de Assesteenweg met de Kerkstraat en Terlindenstraat kreeg een veilige inrichting voor fietsers en een aangepaste lichtenregeling. De bushaltes ‘Business 117’ en ’Ternat Kerkstraat’ kregen verhoogde perrons, zodat iedereen voortaan comfortabel de bus kan nemen. 
 
Werken Fluvius 
In de loop van 2023 zal Fluvius onder de rijweg van de Assesteenweg stroomkabels aanleggen voor het nieuwe datacentrum van Microsoft in Ternat. Bij die werken zal de rijweg van de steenweg opgebroken worden, maar de nieuwe fietspaden zullen onaangeroerd blijven. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2023
Guido Van Cauwelaert/Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief