Provincie plaatst naamborden aan voetwegen

C21

Provincie plaatst naamborden aan voetwegen

Scherm__afbeelding_2023-02-23_om_11
De provincie en de gemeente plaatsen dit jaar 44 naamborden aan voetwegen in Ternat
 

Buurt- en voetwegen spelen een belangrijke rol in de lokale mobiliteit. Fietsers en voetgangers maken er gretig gebruik van. Om deze wegen meer zichtbaar te maken in het landschap, plaatst de provincie Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten, er naamborden. Dit jaar komen er zulke borden in Diest, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Rotselaar en Ternat. ​
​Op 22 februari werden er 44 borden aan 21 Ternatse voetwegen geplaatst.
“De beste manier om buurt- en voetwegen te behouden en te waarderen, is ze veel te gebruiken”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Om het gebruik te stimuleren, plaatsen we al jaren naambordjes bij deze wegen in Vlaams-Brabant. En we gaan dit jaar hiermee verder. Voetgangers en fietsers weten via de naambordjes dat ze de weg mogen gebruiken. Bovendien trekken de bordjes de aandacht. Heel wat inwoners ontdekken zo zelfs nieuwe wegjes in hun eigen dorp”
​293 naamborden in 5 gemeenten
Dit jaar plaatst de provincie Vlaams-Brabant 293 naamborden bij buurt- en voetwegen in 5 gemeenten: Diest, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Rotselaar en Ternat.
​​44 naamborden voor Ternat
In Ternat is de provincie Vlaams-Brabant vorig jaar gestart met het plaatsen van naamborden langs buurt- en voetwegen. Het ging om 166 borden aan 67 wegen.
​Dit jaar komen er 44 borden bij aan 21 wegen.
​Het gaat om de Brusselweg (3), Meulenlos (2), Steenvoordseweg (2), Neerhalphenweg (2), Vitseroeldreef (2), Grooten Dreefweg (2), Konyneaerdeweg (2), Christienweg (2), Verkensmeersweg (2), Tweenagelbaen (2), Molenweg (2), Weurfveldweg (2), Popeliereveldweg (2), Molenstraetje (2), Zierbeekhofbaen (2), Veldbaen (2), Veldweg (2), Kerkweg (voetweg nr. 76, 2), Kantweg (2), Droogeweydeweg (2) en Kerkweg (voetweg nr. 88, 3).
"Het plaatsen van de naambordjes is de volgende stap in de uitvoering van ons Trage Wegenplan. Daarmee zetten we volop in in de herwaardering van de buurtwegen. Onze commissie erfgoed heeft de oude benamingen van de voetwegen opgezocht in de Atlas der Buurtwegen uit de 19de eeuw en nu gebruiken we deze op de bordjes", zegt Geert De Feyter, schepen in Ternat.
Meer infowww.vlaamsbrabant.be/tragewegen

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 18 jun 2024
Guido | 14 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024

archief