TERNAT- Fitnessen in open lucht aan sportcentrum

C21

TERNAT- Fitnessen in open lucht aan sportcentrum

97d552c1-2856-4686-90e0-86f24eb5178a
 
9fac9117-13d2-466c-9479-9880bf109671
De aanleg van het parcours kwam in een stroomversnelling nadat raadslid Arno De Paepe er in de gemeenteraad op aandrong.
 

Aan het sportcentrum in de Pieter van Cauwelaertstraat kun je nu fitnessen in openlucht. De aanleg van het parcours kwam in een stroomversnelling nadat raadslid De Paepe er in de gemeenteraad op aandrong.

Met het nieuwe outdoor fitnesspark wordt een antwoord geboden op de grote vraag naar buitensporten. Het kwam tot stand met steun van de Vlaamse ‘Sportspurt’. 

 

“Sinds corona is het meer dan ooit duidelijk: kwalitatieve buitensportinfrastructuur in je eigen buurt is goud waard. Samen buiten sporten zorgt voor fittere en gezondere burgers, voor meer sociale cohesie, voor meer welzijn en dus voor tevredener Ternattenaren. We zijn dan ook enorm fier dat we  dit outdoorfitnesspark bij de start van de lente en het goede weer kunnen openstellen voor alle inwoners.” aldus Ines Swaelens, schepen vanSport.  

 

Sportspurt 

 

De aankoop kadert in de Vlaamse ‘Sportspurt’, een investeringsimpuls van 185 miljoen euro van Vlaams minister van Sport, Ben Weyts. Via ‘Sportspurt’ kunnen lokale besturen en sportclubs intekenen op groepsaankopen, wat het makkelijker én goedkoper maakt om te investeren in buitensportinfrastructuur, zoals kunstgrasvelden, Finse pistes of ledverlichtingspalen. Het nieuwe outdoor fitnesspark in Ternat maakt zo deel uit van een grote Vlaamse inhaalbeweging op het vlak van buitensportinfrastructuur.

 

Toestellen

 

In een eerste fase werd een Ipitupbank aan het sportcentrum Puls geplaatst. Deze beweegbank nodigt iedereen uit om te bewegen via meervoudige fitnessfuncties. Nu is de zone uitgebreid met calisthenics-toestellen. Met behulp van barren en stangen train je kracht en conditie met je eigen gewicht. Deze ‘urban sport’ spreekt vooral jongeren aan, maar is geschikt voor iedereen op elke niveau. Je kan het je immers zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.

 

In de toekomst volgen er nog kwalitatieve cardiotoestellen, zoals een toegankelijke arm- en citybike en zal de zone rond de toestellen vergroend worden zodat het er nog aantrekkelijker en aangenamerwordt om te sporten.

 
Lessenreeks ‘Start to CALISTHENICS’

 

19 april starten we met de lessenreeks ‘start to calisthenics’. Onder begeleiding van een professionele trainer ga je aan de slag op de nieuwe infrastructuur. In deze workout ga je via je eigen lichaamsgewicht een pittige training tegemoet. Je leert de vaardigheden met de juiste tips and tricks. 

Er is geen ervaring nodig, we starten ieder op zijn eigen tempo. 

 

• Lessenreeks: elke woensdag van 19 april tot 17 mei van 17u00 tot 18u00. 
• Locatie: PULS Ternat (calisthenicspark)
• Deelnameprijs: € 50 voor 5 lessen
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2023
Guido van Cauwelaert
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 24 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 17 mei 2023
Guido Van Cauwelaert | 14 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 10 mei 2023
Guido | 08 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 06 mei 2023

archief