Low Impact Man brengt Hoop op de Klimaatsofa

C21

Low Impact Man brengt Hoop op de Klimaatsofa

Klimaatsofa_-_steven_vromman
 

"Er is zeker nog hoop, vooral als we samenwerken om dingen te veranderen", zegt Low Impact Man Steven Vromman. Hij maakte een hoopvol kompas voor een turbulente toekomst. Op 21 september komt hij het presenteren tijdens de Klimaatsofa in CC De Ploter in Ternat.

Steven, je boek 'Hoop' kreeg de ondertitel 'een kompas in turbulente tijden'. Waarom hebben we nood aan richtingaanwijzers?

We zeggen al heel lang dat het op verschillende vlakken 5 voor 12 is. Maar intussen is wel duidelijk dat veel toekomstproblemen al voor vandaag zijn. Kijk maar naar de extreme weersomstandigheden van deze zomer. En niet alleen op vlak van klimaat en ecologie, maar ook economisch en geopolitiek staan we voor grote uitdagingen. Daar kunnen we maar beter rekening mee houden door ons een beetje voor te bereiden. Bovendien merkte ik bij mijn onderzoek dat veel acties die je voor de toekomst kan nemen, je leven ook vandaag al een stuk aangenamer kunnen maken'

 

Je neemt ons op 21 september in Ternat dus mee in een hoopvol verhaal. Waar mogen de deelnemers zich aan verwachten?

Geen grote theorieën over wat er allemaal misloopt of historische overzichten. We benoemen de uitdagingen waar we voor staan. En dan gaan we vooral hands-on kijken wat we in ons eigen leven en met ons netwerk kunnen doen. Iedereen gaat naar huis met positieve energie en concrete plannen om aan de slag te gaan. Want er is zeker nog hoop, en samen hebben we de kracht om dingen te veranderen'

 

Je geeft de aftrap van een nieuwe reeks Klimaatsofa, met nog veel meer duurzame inspiratie. Welke activiteiten zou je zelf nog willen meepikken?

De hele reeks bevat echt wel boeiende zaken rond voedsel, mobiliteit, energie en biodiversiteit. Allemaal de moeite! De laatste sessie over mogelijk meer extreem weer zal zeker een goede aanvulling vormen op mijn verhaal over de toekomst'

=> De workshop 'Hoop in turbulente tijden' vindt plaats op donderdag 21 september om 20u in CC De Ploter in Ternat. Deelnemen kost 5 euro (drankje inbegrepen). 

Info en inschrijven via  www.klimaatsofa.be.

 

De Klimaatsofa is een initiatief van Regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei, Avansa Halle-Vilvoorde en Klimaatpunt.

 

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2023
Avansa Halle-Vilvoorde
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 21 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 20 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 18 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 16 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 15 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 14 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 13 sep 2023
Guido van Cauwelaert | 08 sep 2023

archief