TERNAT - UPDATE VooruitGroenXL protesteert tegen het niet meer onderhouden van veiligheidsdspiegels door gemeente

C21

TERNAT - UPDATE VooruitGroenXL protesteert tegen het niet meer onderhouden van veiligheidsdspiegels door gemeente

2f0f07e7-48c3-4795-b0c9-3c58ab022ae3
 
3699b9f8-c9ba-494a-9010-5e073d147ac3
Sommige spiegels die de gemeente niet meer wil onderhouden staan in een gevaarlijke bocht van de weg.
 

UPDATE - Het college gaat het bestreden besluit intrekken en toch alle spiegels blijven onderhouden meldde de burgemeester in antwoord op de vraag van VooruitGroenXL

Wat voorafging...
Het schepencollege heeft een lijst gemaakt van spiegels langs de openbare weg, die ze niet meer wil onderhouden of vervangen. De maatregel zorgt voor ongenoegen bij de inwoners. VooruitGroenXL vraagt op de komende gemeenteraad meer uitleg aan het college van burgemeester en schepenen. 

U kent ze wel, de bolle spiegels die her en der langs de openbare weg staan. Ze helpen om tegenliggers te zien in een gevaarlijke bocht of op een kruispunt. Soms staan ze ook aan opritten van woningen gelegen in een bocht van de weg, waar het zicht zowel voor de weggebruikers als voor de aangelanden beperkt is. Die laatste categorie spiegels wil de gemeente niet meer onderhouden of vernieuwen. De reden waarom blijft voorlopig een raadsel.

 

 

 

 

De beslissing van het schepencollege dateert eigenlijk al van maart 2023. Maar het is pas door het negatieve antwoord op de vraag van enkele inwoners dat ze bekend raakte. Bij VoouitGroenXL  begrijpt men de beslissing niet. De spiegels zijn destijds door de gemeente op vraag van de inwoners aan hun oprit geplaatst. Sommige zijn effectief aan vernieuwing toe door oxydatie.

Blijkt nu effectief dat er een lijst is opgemaakt van de spiegels die de gemeente niet meer wil vernieuwen. De reden is dat ze niet "van openbaar nut zijn" staat er in het collegebesluit, dat de gemeente na wat aandringen vrij gaf. Maar dat vind men bij VooruitGroenXL een rare redenering. Zo een spiegel wordt geplaatst voor de verkeersveiligheid, of het nu aan een kruispunt is of aan een gevaarlijk gelegen privé-oprit. Veilig verkeer is bij ons weten toch "openbaar nut", klint het bij de progressieve gemeenteraadsfractie.. 

Besparing?

"Dit lijkt ons een besparingsmaatregel, maar men is er dan wel met de botte bijl doorgegaan. Misschien zijn sommige spiegels niet echt nodig. Maar neem nu het voorbeeld van een oprit, die aan een gevaarlijke bocht ligt waar het zicht moeilijk is: het lijkt ons toch ondoordacht om daar zo een spiegel te schrappen. We gaan het college hierover op de komende gemeenteraad aan de tand voelen. De mensen hebben recht op een duidelijk antwoord", besluit men bij VooruitGroenXL.

Meer info 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2023
Guido van Cauwelaert
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024

archief