TERNAT - Autodelen

C21

TERNAT - Autodelen

A9db1305-675e-430e-822e-ecae0d6f78c8
 

 Ternat heeft dinsdag 12 december het startschot gegeven voor de lancering van cambio autodelen in Ternat. Cambio autodelen is een flexibele formule waarbij dag en nacht een auto klaar staat voor de gebruikers (zowel particulieren als organisaties en bedrijven). Ternat start met 1 elektrische deelwagen aan de Statiestraat. Zodra de laadpaal aan het gemeentehuis operationeel is, komt er een tweede elektrische deelwagen bij.

 

“Met cambio bieden we een flexibele oplossing voor wie geen eigen auto heeft of twijfelt over een 2e gezinswagen, maar wel regelmatig of af en toe een wagen nodig heeft. Het initiatief komt tegemoet aan de lokale parkeerdruk - één cambio-wagen vervangt immers minstens 8-13 particuliere wagens in de buurt - én draagt een steentje bij tot een verminderde milieubelasting wat dan weer een win voor ons klimaat is.” Aldus Geert De Feyter, schepen voor duurzame ontwikkeling.

 

Inwoners die niet elke dag gebruik maken van de wagen kunnen in Ternat een auto uitlenen via het autodeelsysteem cambio. Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst.  Wie bij cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt. Jebetaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt.  Van de wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie...) hoeft men zich niks aan te trekken, cambio zorgt voor alles. Kortom: ideaal voor wie weinig rijdt... of als alternatief voor de vaak minder gebruikte 2e wagen. 

 

Geert Gisquière (cambio autodelen Vlaanderen): “Cambio is financieel echt interessant voor wie minder dan 11.000km per jaar met de wagen rijdt. Brandstof, pechverhelping, verzekering: bij cambio is alles in de prijs inbegrepen. Kijk even op de kilometerteller van je auto en maak de berekening. Rij je weinig, dan zal je snel zien dat autodelen je heel wat geld kan besparen. Of misschien vormt cambio wel een interessant alternatief voor de 2ewagen in het gezin?  Meer dan 68.000 mensen zijn al van de voordelen overtuigd in België, we hopen dat ook de inwoners van Ternat enthousiast zullen gebruik maken van deze gedeelde auto’s.”

 

Autodeelpunt Ternat

Wie in Ternat wil autodelen, kan terecht op de hoek Keizerstraat/Statiestraat.  Er wordt gestart met 1 elektrische deelwagen. Zodra de laadpaal aan het gemeentehuis operationeel is, zal ook een 2e elektrische deelwagen gebruikt kunnen worden. De bedoeling is dit aanbod nog verder uit te breiden in functie van het gebruik.

 

Hoe werkt cambio autodelen?
Wie aansluit bij cambio krijgt toegang tot het cambio-wagenpark en dit voor alle deelwagens in heel België. De gebruiker reserveert de auto van zijn/haar keuze waar hij/zij dat wenst. 

 

Reserveren kan dag en nacht via de cambioApp, via de website of telefonisch. De auto kan zowel voor korte tijd (een uur) als een langere periode (een dag, een week of langer) ontleend worden. De gebruiker haalt de auto af aan zijn standplaats en brengt hem daar terug aan het einde van de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week. Openen van de wagen gebeurt met de cambioApp.

 

Gebruikers betalen een beperkt maandelijks abonnement en betalen verder enkel in functie van hun gebruik. Alle kosten zitten in de prijs inbegrepen (verzekering, brandstof…). Er zijn geen vaste kosten.

 

Proefaanbod
Ternattenaars die nu aansluiten bij cambio kunnen beroep doen op het proefaanbod dat cambio samen met de gemeente aanbiedt. Dankzij dit proefaanbod betalen zij geen instapkosten (waarde: €35) en kunnen zij het systeem dus gemakkelijk uittesten.

Kortingscode ternatdeelt24 – enkel voor inwoners van Ternat en geldig tot eind januari 2024.

 

Infomoment voor inwoners

Inwoners van Ternat kunnen ook langskomen op een infomomentin het Gemeentehuis van Ternat (Gemeentehuisstraat 21 – 1740 Ternat) op donderdag 11 januari 2024 om 19u30. 
Inschrijven via cambio.be/ternat – deelname gratis en vrijblijvend.

 

Cambio autodelen in Vlaanderen/België

Cambio biedt haar diensten al aan in meer dan 90 steden en gemeentes in Vlaanderen. Meer en meer mensen ontdekken de voordelen van een systeem als cambio en de groep gebruikers groeit dan ook voortdurend aan. De kaap van 68.000 gebruikers in België werd dan ook al ruimschoots  overschreden. In totaal hebben zij ca 2.500 deelauto’s tot hun beschikking.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over cambio autodelen kan men terecht bij 

• cambio op nummer 09 242 32 15 of op www.cambio.be.
• Gemeente Ternat op www.ternat.be/autodelen

 

Contact

Geert Gisquière - Cambio autodelen Vlaanderen 

0478 31 42 33 of gg@cambio.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 dec 2023
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 feb 2024
Marc Sluys | 16 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Ingezonden | 14 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 13 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 09 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 07 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 07 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 05 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 04 feb 2024
Redactie Editiepajot | 03 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 30 jan 2024

archief