TERNAT - GRACE & EIGENWIJS geven benfietconcert voor CONGKREET

C21

TERNAT - GRACE & EIGENWIJS geven benfietconcert voor CONGKREET

116eaf43-dedc-4f8d-b17d-949538d0f79e
Congkreet zet zich in voor een project in Congo
 

Grace – winnares van The Voice 2021 - en het Lombeekse koor Eigenwijs treden op 1 maart samen op in CC De Ploter ten voordele van het ontwikkelingsproject CongKreet . Reserveren kan via 

De 21-jarige Grace haar hart en ziel gestoken in het maken van een frisse sound die haar Congolese roots en tegelijkertijd haar ambitie weerspiegelen. Met aanstekelijke ritmes, verleidelijke melodieën en een onmiskenbare joie de vivre betovert ze het publiek en verspreidt ze een boodschap van hoop en vreugde.

Eigenwijs is een Ternats popkoor van twaalf jonge vrouwen en hun dirigent Wouter die op geheel eigen wijze en onbevangen hun wijsjes brengen: een mix van pop, rock, gospel en kleinkunst. Deze keer zingen ze met heel hun hart voor Congkreet.

CongKreet! is een vereniging die deel uitmaakt van de Commissie Internationale Ontwikkeling en Duurzame Ontwikkeling en zich al meer dan 20 jaar inzet voor een duurzame werking in Idiofa in Congo. De naam CongKreet! komt van de kreet van meisjes in Idofa/Congo die niet de mogelijkheid hadden om onderwijs te volgen omdat ze uren moesten stappen met jerrycans en kommen op hun hoofd om water van de rivier naar het dorp te brengen. 
CongKreet! zorgde dat regenwater in waterreservoirs aan de klaslokalen van de meisjesschool Lakulanza gecollecteerd werd. Genoeg reservoirs op school zorgen voor genoeg water voor iedereen. 
Het project van CongKreet! voor 2024-2025 is om van dit regenwater, drinkbaar water te maken door het plaatsen van een waterzuiveringsinstallatie aan de nieuwe klaslokalen die CongKreet! gebouwd heeft en die sinds vorig schooljaar in gebruik genomen zijn. Op het dak liggen zonnepanelen die de pomp van de zuiveringsinstallatie draaiende zal houden zodat iedereen op school in de toekomst zal kunnen genieten van drinkbaar water.
Dat is bovendien een prachtig kado voor de leerkrachten en de leerlingen. De laatstejaars volgen hun computerlessen en    snit- en naadlessen in die nieuwe klaslokalen omdat de zonnepanelen non-stop voor elektriciteit zorgen. De leerlingen hebben bijgevolg dit schooljaar geen enkele les moeten missen. In juni met het grote staatsexamen waren alle laatstejaars geslaagd. Dat geeft hoop en die hoop schept toekomstd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2024
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024

archief