TERNAT - CD&V en Volks wordt #volks

C21

TERNAT - CD&V en Volks wordt #volks

8475158b-526d-413c-b288-bd8de5aa2860
 

 CD&V en Volks Ternat transformeert zich tot #volks en stelt met trots en enthousiasme enkele nieuwe kandidaten aan de Ternatse gemeenschap voor.

 

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 heeft CD&V en Volks Ternat de beslissing genomen om zich aan de kiezer te presenteren als #volks, gehuld in de betekenisvolle slogan ‘van het volk & voor het volk’.

 

Waarom deze opmerkelijke keuze?

 

Als we het woord 'volks' in het woordenboek opzoeken, stuiten we op synoniemen als populair, gemeenschappelijk, toegankelijk en democratisch. Stuk voor stuk termen die naadloos aansluiten bij de identiteit van de nieuwe partij.

 

Voorzitter Guy Hendrickx verduidelijkt: "De naam #volks symboliseert uitstekend waar onze mandatarissen voor staan. Ze zijn consequent in groten getale aanwezig op zowel grootschalige als intieme evenementen in alle deelgemeenten en wijken van Ternat. Daarbij hebben ze altijd een luisterend oor voor de grote en kleine zorgen van de Ternattenaar en streven ze ernaar hier zo goed mogelijk aan tegemoet te komen."

 

Burgemeester Vanderhasselt voegt hieraan toe: "Voor mij omvat de naam #volks de lading volledig. Ik wil echter benadrukken dat het niet de bedoeling is om de banden met CD&V nationaal te verbreken. Ook in de komende jaren zullen wij advies kunnen blijven inwinnen bij het nationale en regionale cd&v-netwerk. Bovendien staat het de kandidaten vrij om tijdens de campagne al dan niet de nadruk te leggen op hun cd&v-profiel."

 

Voorzitter Guy Hendrickx benadrukt verder: "De keuze om onze partij om te dopen tot ‘#volks’ is dus een uiterst positieve stap. In oktober streven wij ernaar elke inwoner van onze prachtige gemeente aan te spreken en te overtuigen, ongeacht hun bovenlokale politieke voorkeur."

 

De partij heeft niet alleen deze verfrissende koerswijziging aangekondigd, maar heeft tevens de namen van vier nieuwe kandidaten met grootse visies en lokale betrokkenheid bekendgemaakt: Lesley De Schepper, Agnes Delcourt, Mario Van Cauwenbergh en Kevin Coppens.

 

Kevin Coppens: Opgegroeid in Loemek, school gelopen in Ternat en sinds enkele jaren mede-verantwoordelijk voor de uitbreiding van het sociale leven in Wammek en bij uitbreiding Ternat, ik heb dus mijn wortels in de drie deelgemeenten. Op mijn 36ste ben ik al meer dan 20 jaar actief in de event- en cultuursector, altijd handelend volgens mijn persoonlijk motto: "geen woorden, maar daden" en dit steeds in het algemene belang. Als voorzitter van Midzomer Wambeek, mede-organisator van zomerbar "De Wei Van Wammek", en gedurende 5 jaar bezieler en moderator van de grootste Facebookgroep in onze gemeente, "Leven In Ternat", weet ik als geen ander wat er speelt bij onze medeburgers. Als graficus zal ik ook mijn steentje bijdragen aan het nieuwe, dynamische en vooral toegankelijke imago dat #volks zal uitdragen naar de gemeenschap. 

 

 

Mario Van Cauwenbergh: “Ik ben 50 jaar, woon in Wambeek en heb een vrouw en twee kinderen. Tot op heden ben ik nog altijd actief in de transportsector. Daarvoor ben ik ook zelfstandige uitbater geweest van het gekende café-taverne “De Vierhoek” in Wambeek. Zelf ben ik ook een sociaal iemand die graag onder de mensen komt. Ik voelde me dan ook snel thuis bij #volks.”

 

Agnes Delcourt: “Graag stel ik me even voor. Ik word dit jaar 63 en woon in Overdorp, Wambeek. Als kind uit een landbouwersgezin blijft deze sector mij nauw aan het hart liggen. Ook het sociaal engagement draag ik al heel mijnleven mee in mijn genen. Altijd op heel wat vlakken actief bezig geweest zowel sociaal als maatschappelijk. Sinds het voorjaar van 2023 ben ik met pensioen en heb ik dus nog meer ruimte om mij in te zetten voor de gemeenschap. Graag wil ik dit engagement ook politiek bevestigen. Mijn belangrijkste speerpunten zijn om het landelijk en Vlaams karakter van onze gemeente te ondersteunen en zorg te dragen voor een leefbare gemeenschap.”

 

Lesley De Schepper: “‘Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg’,dat is hoe ik in het leven sta. Ik woon al 25 jaar in 'Loemek' (Sint-Katherina-Lombeek). Ik was al verkocht aan de charmes van onze gemeente toen ik hier naar het Sint-Angela Instituut ging. Mijn dochter Phara Cockaert is hier opgegroeid en liep school in De Droomgaard en in Sint-Jozef. Na 15 jaar operationele ondersteuning bij 3 verschillende bedrijven in Ternat, heb ik me 10 jaar ingezet als 'juf' in Ternat en in Lennik. Nu ben ik medewerkster op het kabinet van Annelies Verlinden, onze Minister van Binnenlandse Zaken. Daarnaast ben ik ook nog coach. Dicht bij het volk zijn vind ik belangrijk. Tijdens de coronaperiode zette ik me in als vrijwilliger voor de gemeente en onderhield ik het contact met onze alleenstaande ouderen. Mijn moreel kompas wordt geleid door engagement, zorgzaamheid en respect. Dat wil ik uitdragen in het Ternatse bestuur.“

 


Instagram account: https://www.instagram.com/volksternat/

Facebook account: https://www.facebook.com/volks.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2024
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief