TERNAT - Discussie over verlegging voetweg 29 loopt hoog op

C21

TERNAT - Discussie over verlegging voetweg 29 loopt hoog op

40574349-da78-4df5-b850-eb6d19f04c23
De achterliggende eigenaars grenzen aan een losweg.
 
F8dc974c-6c5f-4cb1-8b8b-aa592be2e3a1
Over het recht van doorgang over deze private eigendom loopt een juridische procedure (in beroep, voor de rechtbank van eerste aanleg. De gemeente wil er een openbare weg van maken.
 

De discussie over de verlegging van voetweg 29 van het perceel waarop die volgens de Atlas der Buurtwegen officieel ligt naar een privaat eigendom enkele woningen verder aan de Bosstraat, zorgde voor beroering in de gemeenteraad. De redactie kreeg ook een reactie van de bewoonster van de voormalige manege, waarvoor de gemeente ook een toegang wil verschaffen tot de Bosstraat via deze procedure.

Volgens de bewoonster van de voormalige manege is de manier waarop de situatie wordt voorgesteld "weinig genuanceerd". "Zo wordt er bijvoorbeeld gesteld dat enkel wij en de landbouwer in kwestie hieruit voordeel halen. Hierbij had volledigheidshalve vermeld kunnen worden dat o.a. ook het Agentschap Natuur en Bos via deze weg toegang heeft tot een achterliggend perceel waarvan het eigenaar is. Enkel via deze weg is dat perceel voor hen met tractoren, karren en zwaardere machines toegankelijk onder meer in functie van het knotten van de wilgen. Bovendien verschaft het Agentschap via deze weg een landbouwer toegang tot hun weides om deze te hooien. Dus stellen dat alleen "enkele particulieren hierbij bevoordeeld worden" is ons inziens onvolledige, ongenuanceerde en tendentieuze informatie", stelt de bewoonster. 

Proces is beroepsprocedure

"Er wordt in het artikel in Editiepajot verwezen naar de juridische procedure die loopt (of beter recent opgestart is) voor de Rechtbank van eerste aanleg te Brussel. Dat klopt, maar volledigheidshalve zou er dan ook gewezen kunnen worden op het feit dat dit een beroepsprocedure is nadat in 2023 de vrederechter te Asse alle klachten van de mevrouw die poseert op de foto in dat artikel, ongegrond en/of onontvankelijk heeft bevonden en in zijn vonnis zelfs spreekt van onredelijkheid", vervolgt de vrouw.

 

"Voormalige" manege

 

"De benaming "zonevreemde manege" kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Uiteraard is dit voor rekening van de lezer, maar de kans bestaat wel degelijk dat onze manege gezien wordt als een onderneming, een paardenpension waar stallen verhuurd worden en dergelijke meer en die dus de nodige bedrijvigheid en overlast met zich meebrengt. Ja, we hebben paarden en pony's. Drie in totaal, één paard en twee pony's om correct te zijn. En dit omdat onze twee jongste kinderen paardrijden als hobby beoefenen. Niets commercieel aan dus," besluit de vrouw.

 

Heibel in de gemeenteraad 

 

De eigenaarster naar wiens grond de gemeente de voetweg wil verleggen en een toegangsweg tot de achterliggende percelen wil realiseren, zorgde gisteren voor een incident op de gemeenteraad door, na het uitdelen van haar dossier aan alle gemeenteraadsleden, ook nog verbaal tussen te komen, wat uiteraard niet mag zonder toestemming van de gemeenteraad om gehoord te worden.

 
Openbaar onderzoek

 

De gemeente gaat nu een openbaar onderzoek organiseren zodat iedereen zijn opmerkingen en bezwaren kan meedelen.

 

Wordt vervolgd...

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2024
Guido van Cauwelaert
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024

archief