TERNAT - Wie is er klaar voor de verkiezingen?

C21

TERNAT - Wie is er klaar voor de verkiezingen?

Img_9621
 
Img_9506
Bij VooruitgroenXL zijn ze volop aan het brainstormen.
 

De lokale politieke fracties zijn volop bezig met het samenstellen van hun lijsten voor de verkiezingen in oktober.

 

Wat voorafging

 

In 2018 vormden CD&V-Volks en Voor Ternat, tot verrassing van velen de nieuwe bestuursmeerderheid met Michel Vanderhasselt als burgemeester. N-VA, dat heel de tijd in polepisition had gezeten viel uit de boot.
Een jaar geleden werd Voor Ternat na een zogenaamde constructieve motie van wantrouwen omgeruild met N-VA en Open Vld+.

 

Wat nu ?

 

#volks wordt de nieuwe naam van het vroegere kartel van christendemocraten en onafhankelijken waaronder Fred Diekens en Jef Borremans. Er werden al vier nieuwe kandidaten aangekondigd (Kevin Coppens, voorzitter van Midzomer Wambeek, Lesley De Schepper, Agnes Delcourt en Mario Van Cauwenbergh) maar voor het overige is er niets gekend over samenstelling en lijsttrekkerschap, waarvoor er naar verluid heel wat kandidaten zijn. 

 

Meerderheidspartners Open VLD en N-VA gaan naar de kiezer als N-VA & Blauw. Zij waren in 2018 samen goed voor 5+2 zetels. Maar bij NVA vertrok Sophie Claeys richting Voor Ternat en bij VLD zijn de toenmalige lijsttrekker en andere sterkhouders ondertussen verdwenen. Frans Holsters en Steve Convents blijven hun partij trouw. Sven De Paepe wordt lijsttrekker.. Nele Vandenbulcke, Kristof De Leeuw, Arno De Paepe en Xanne Vermeir, de huidige N-VA mandatarissen, zijn ook opnieuw van de partij.

Voor Ternat, trekt met Ines Swaelens als lijsttrekker en oud burgemeester Luc Wachtelaer als lijstduwer, naar de kiezer. Er zijn nog zekerheden in het leven. Ook gemeenteraadsleden Anna Parys, Timo Schoukens, Kris De Meuter, Hannes Verdoodt en Yo De Beule zijn opnieuw kandidaat.

 

Groen en Vooruit bundelen net als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen de krachten en komen als VooruitgroenXL Raadsleden Rutger Belsack en Guido Van Cauwelaert en Jean Trembloy en Rony Van den Abeele, beiden lid van het Bijzonder Comité OCMW, zijn opnieuw van de partij. Daarnaast rekent de partij op oude bekenden zoals Ann Platteau, Annabel Soenen, Eric Vandepoele en Michel Loccufier. Els De Saeger, Kris Monsieur, Gunter Moens, Abdelillah Lamghebech en Raymond Nsakala zijn nieuwkomers op de lijst. Wie lijsttrekker wordt is nog niet bekend. Guido Van Cauwelaert, lijsttrekker bij de vorige verkiezingen, duwt samen met Ann Platteau en Jean Trembloy de lijst.

Nina De Coster en Ria Leeman verhuisden naar een andere gemeente. Zij zijn er dus niet meer bij, net als Piet Vanderhaegen, lijstduwer bij de vorige verkiezingen, die onlangs overleden is.

 

Van Vlaams Belang voorlopig geen nieuws. Omdat ze geen raadslid hebben moeten ze de handtekeningen van 100 kiezers verzamelen om een lijst te kunnen indienen.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2024
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 18 jun 2024
Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024

archief