TERNAT – Illegale nachtwinkel ?

C21

TERNAT – Illegale nachtwinkel ?

Editiepajot_ternat_nachtwinekel_foto_ludo_van_der_cammen
Foto Ludo Van Der Cammen.
 

Sinds kort opende aan de Statiestraat in Ternat – in de intussen gesloten videotheek naast café Chupitos – een nieuwe nachtwinkel haar deuren. Maar dat gebeurde volgens de Ternatse burgemeester Ronald Parys volkomen illegaal. “De eigenaar en dus ook de uitbater – een groep uit Gent – zijn met niets in orde. Maar omdat we de procedure moeten respecteren, krijgt de eigenaar van het gebouw nog 17 september de tijd om een regularisatieaanvraag in te dienen”, zegt Parys.

Tot grote verrassing van de buurtbewoners aan de Statiestraat vlakbij het Marktplein ging er onlangs plots een nachtwinkel open. Een deel van de activiteiten van de videotheek werden blijkbaar overgenomen maar in de nachtwinkel ligt de nadruk – net als in andere soortgelijke handelszaken – de nadruk op de verkoop van allerlei soorten van drank waaronder ook sterke drank, sigaretten en snoep.
“Er werd overigens ook al een lichtreclame geplaatst maar daarvoor werd er alvast géén – nochtans noodzakelijke - toelating aangevraagd”, legt burgemeester Ronald Parys uit. “Maar er is meer. De eigenaar vroeg ook geen stedenbouwkundige vergunning aan. Dat is Ternat nochtans verplicht indien er bestemmingswijziging wordt doorgevoerd en/of wanneer er wordt afgeweken van de verplichte sluitingsuren tussen 21 uur en 5 uur. En omdat er ook sterke dranken verkocht worden, moet er ook daarvoor toelating worden aangevraagd.”
De eigenaar kreeg van het college van burgemeester en schepenen intussen een schrijven waarin hem gewezen wordt op het illegale openen van de nachtwinkel. Hij krijgt nog de tijd tot 17 september om een regularisatieaanvraag in te dienen bij het college. Dan zal het college de toestand evalueren en beslissen welke maatregelen er eventueel moeten getroffen worden.
Enkele maanden geleden werden er pogingen ondernomen om op en rond het Ternatse Marktplein een nachtwinkel te openen. Twee keer tevergeefs, want twee keer stuitte de aanvrager op een njet van het gemeentebestuur.
Als het van de buurtbewoners afhangt, moet het college van burgemeester en schepenen ook nu snel en drastisch te werk gaan en de illegaal geopende nachtwinkel zo vlug mogelijk weer sluiten. Er wordt vooral gevreesd voor heel wat bijkomend nachtlawaai en andere vormen van overlast.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 21 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 06 mrt 2024

archief