TERNAT - GPS doet vrachtwagens klem rijden in doodlopende straat

C21

TERNAT - GPS doet vrachtwagens klem rijden in doodlopende straat

Editiepajot_ternat_vrachtwagen_foto_ludo_van_der_cammen
Deze week was het weer bingo in het stukje Vitseroelstraat. - Foto Ludo Van Der Cammen
 

Al een hele tijd ondervinden de bewoners van een stukje doodlopende en smalle Vitseroelstraat in de Ternatse industriezone veel meer last dan hen lief is van vrachtwagens die zich voor hun huizen klem rijden. Oorzaak van de ellende is een foute GPS-begeleiding die de chauffeurs keer op keer in het verkeerde stuk van de Vitseroelstraat leiden. Tot dusver zijn alle pogingen om het GPS-systeem te wijzigen, mislukt.

Deze week was het weer bingo in het stukje Vitseroelstraat. “Alweer reed de chauffeur zich er – ’s avonds in het donker – helemaal klem”, zegt buurtbewoonster An Duchâtelet, een van de slachtoffers van de vervelende toestand. “Chauffeurs voor wie die de situatie nieuw is – en dat zijn er nogal wat – volgen de aanwijzingen van hun GPS getrouw op. Even later moeten ze vaststellen dat ze verkeerd zitten. Vervelend is dat onze straat smal is zodat de camions – altijd zware kalibers – achteruit moeten rijden om uit hun benarde toestand weg te geraken.”
“Deze week reed niet alleen de trekker zich klem maar de oplegger zakte zelfs weg in een beekje”, legt Duchâtlet uit. “Gevolg ? Er kwam een zware kraan aan te pas om trekker en oplegger op te tillen. De tussenkomst van de kraan kostte de firma alvast vierduizend euro. En de bestuurder kreeg van zijn baas meteen het slechte nieuws te horen dat hij voor zijn begane fout – die helemaal te wijten was aan foutieve informatie via zijn GPS – meteen ontslagen was.”
De Vitseroelstraat in de Ternatse industriezone bestaat uit drie delen die te bereiken zijn van op de Industrielaan. “Langs een van de drie delen bevinden zich drie bedrijven – met de huinummers 66, 76 en 78 - en daar rijden elke dag weer heel wat vrachtwagen op en aan. Het GPS-systeem stuurt de chauffeurs echter steevast naar ons deel van de Vitseroelstraat. Ons straatgedeelte is echter met het stuk Vitseroelstraat waar de bedrijven gevestigd zijn, alleen maar verbonden via een voetwegje. En daar kunnen de camions uiteraard niet door.”, aldus An Duchâtelet.
“Maar volgens GPS zouden die camions via dat malle wegje wél de bedrijven kunnen bereiken. Het GPS-syteem zit dus goed fout. We hebben al verscheidene keren geprobeerd om de verantwoordelijke firma uit Nederland te wijzen op hun foute GPS-informatie. En ook de Ternatse mobiliteitsambtenaar kwam al tussenbeide. Maar tot dusver is er nog geen enkele reactie gekomen. En blijven de vrachtwagen zich nog altijd vrolijk klem rijden. Plezant is anders als je weer eens moet vaststellen dat je met je auto je huis niet kunt bereiken of kunt verlaten”, zegt Duchâtelet.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2009
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief