CD&V vraagt uitbreiding parking aan station ESSENE-LOMBEEK

C21

CD&V vraagt uitbreiding parking aan station ESSENE-LOMBEEK

Editiepajot_ternat_gunter_desmet_foto_kos
Gemeenteraadslid Gunter Desmet (CD&V). - Foto Kos
 

Gemeenteraadslid Gunter Desmet (CD&V): "Als buurtbewoner en pendelaar ken ik de parkeerproblematiek aan de treinhalte van Essene-Lombeek zeer goed. De ongeveer 80 reglementaire parkeerplaatsen voor lang parkeren volstaan al lang niet meer voor het toenemende reizigersaantal in Essene-Lombeek. Hierdoor zijn pendelaars verplicht om hun auto achter te laten langsheen de Sluisvijverstraat en de Affligemstraat, met soms gevaarlijke verkeerssituaties tot gevolg.

Het perron richting Brussel werd vorig jaar verplaatst, waardoor het nu verder van de parkeerplaatsen op de stationsparking gelegen is. Zeer recent sloopte de NMBS het oude stationsgebouw. De aldus vrijgekomen ruimte is ideaal om de stationsparking uit te breiden. Op de plek van het oude stationsgebouw kan de parking gewoon verdubbeld worden. Bovendien liggen deze nieuwe parkeerplaatsen dichter bij de perrons. Hierdoor zullen de pendelaars minder geneigd zijn om hun auto op straat zelf te parkeren.
 
De gronden van het vroegere stationsgebouw van Essene-Lombeek zijn op het gewestplan ingekleurd als groene zone. De natuurwaarde van het gebied is echter onbestaande. Via een ruimtelijk uitvoeringsplan kunnen deze gronden uit de groene zone gehaald worden en omgevormd worden tot een zone van openbaar nut.
 
Ook de huidige stationsparking ligt trouwens in de groene zone. De gronden van het oude stationsgebouw liggen nog meer in de bebouwde kom, dus waarom zou een parking daar dan niet kunnen? Desnoods kan een ecologische parking aangelegd worden, met groenvoorzieningen en groene, waterdoorlatende parkeerplaatsen. Dat zijn bijvoorbeeld parkeerplaatsen met een open steenstructuur waartussen grassen of mossen groeien.
 
Ons voorstel zal niet alleen het comfort van de reizigers verhogen, maar ook de verkeersveiligheid ten goede komen en de omgeving ordelijker maken. We hopen dat de meerderheid vrijdag op de gemeenteraad dit voorstel zal steunen en onze zaak bij de NMBS wil bepleiten."
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 nov 2009
Gerrit Achterland
Kos
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief