ASSEs monument Florent Van Houdenhove overleden

C21

ASSEs monument Florent Van Houdenhove overleden

Editiepajot_asse_florent_van_houdenhove_foto_albert_wees
Florent Van Houdenhove (1925-2010)

Afgelopen zondag is Asses monument, Florent Van Houdenhove  met jachtgeweer in aanslag naar de eeuwige jachtvelden vertrokken.  Florent zag het levenslicht op 22 april 1925 op het gekend hof "Ten Hoogpoorte" in Tenberg, en was de zoon van "Romain van Marines".  Tijdens zijn leven,  zeer actief betrokken bij het maatschappelijk en volks gebeuren zowel op gemeentelijk als nationaal vlak. 

Reeds op 15-jarige leeftijd,   tijdens WO II, fervent actief lid van de geheime brigade, waarvan het hoofdkwartier op de boerderij gevestigd was.  Als gewapend weerstander 1940-1945 ontving hij vele eretekens, die in miniformaat steeds te bewonderen waren op de kraag van zijn jas. 
 
Beroepshalve was Florent pachter, samen met  zijn vader was hij paardenfokker en veehouder, waarmee vele ereprijzen werden  behaald op bij nationale prijskampen zoals Anderlecht, Ciney, Landbouwsalon Brussel en jaarmarkten.  Ook fungeerde Florent als keurder op  talrijke dierenmanifestaties, waar hij gewaardeerd werd voor zijn deskundigheid en oprechte beoordeling.
 
Florent was zeer bezorgd voor de problematiek van de boeren,  tevens was hij pionier en medestichter van het ABS (Algemeen Boeren Syndicaat) opponent van de Boerenbond. Jarenlang was hij Brabants voorzitter en lid van de nationale directieraad, met de betogingen stond hij steeds op het voorplan, zoals in Oudenaarde en Brussel.   Door zijn tussenkomst bij toenmalig minister van Landbouw Paul De Keersmaeker, werd het ABS als volwaardig en erkend gesprekspartner opgenomen bij de landbouwonderhandelingen.  Ook is hij voorzitter geweest van de landbouwcomité Asse.
 
In zijn vrije tijd was Florent een verwoede jager. Daarnaast was hij ook actief in de Assese duivenbond. Eerst fungeerde Florent als bestuurslid, daarna als secretaris en uiteindelijk als voorzitter.
.
Ook heeft Florent een actieve rol gespeeld inzake sport- en landbouwpromotie op gemeentelijk vlak.  Hij was verantwoordelijk van de commissie vrijetijdssporten het geen hem nauw aan het hart lag. In de boogschutterscommissie hielp hij mee aan de uitbouw van de seniorenschietingen en jaarlijks kampioenschap van 15 augustus.  Zoals voor kaarten, petanque, meetschieten, darts, snooker, tafelvoetbal, vissen, … zorgde hij ervoor dat jaarlijks speciale activiteiten werden ingericht.  Ook was hij steeds aanwezig op de uitreiking van de diverse sportfestiviteiten.
 
Zeer sportief, elke dag kon men hem in de Assese straten bewonderen met zijn fiets, daarmee heeft ontelbare duizenden kilometers afgelegd. 
 
"Met Florent verdwijnt een groot figuur uit de Assese gemeenschap, een duizendpoot, die een enorme rol heeft vervuld in het gemeeschapsleven, plaatselijk, regionaal, landelijk en nationaal. " aldus Albert Wees.
 
De plechtige uitvaartmis heeft plaats op zaterdag 23 januari 2010 om 11u in de St Martinuskerk te Asse.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jan 2010
Steven Walravens
Albert Wees
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief