ASSE - Vijverbeek brengt poëzie over de grens

C21

ASSE - Vijverbeek brengt poëzie over de grens

Editiepajot_asse_vijverbeek_gedichtendag_foto_ep__5_
Foto's ep
 
Editiepajot_asse_vijverbeek_gedichtendag_foto_ep__4_
Editiepajot_asse_vijverbeek_gedichtendag_foto_ep
Editiepajot_asse_vijverbeek_gedichtendag_foto_ep__1_
Editiepajot_asse_vijverbeek_gedichtendag_foto_ep__2_
 

In middenschool Vijverbeek ging Gedichtendag niet onopgemerkt voorbij. De leerlingen van het eerste jaar werkten er samen met het zesde leerjaar van de basisschool aan een poëzieproject. Tijdens twee workshops lieten de leerlingen zich inspireren door kleuren. Ze schreven zelf gedichten en kregen tips om hun poëzie kleurrijk te lay-outen. Uit alle werkjes werden 16 poëtische kunstwerkjes geselecteerd die op postkaartjes werden gedrukt.

Tijdens een heuse poëzieshow op donderdag 28 januari werden de 16 winnaars bekendgemaakt. Er werd tijdens het toonmoment poëzie gebracht, maar er was ook plaats voor live muziek, zang en sketches.
 
In de namiddag trokken de leerlingen er samen met hun leerkrachten op uit om hun poëtische postkaartjes uit te delen in het centrum van Asse. Het verspreiden van poëzie buiten de school sloot meteen ook aan het nationale thema van gedichtendag “Over de grens”. Het OCMW, het ziekenhuis, het bejaardentehuis, de bibliotheek, de boekhandel en het gemeentehuis werden zo getrakteerd op jeugdige en kleurrijke poëzie. Hun opzet om poëzie over de schoolgrenzen heen te brengen is in elk geval geslaagd.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2010
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief