ASSE – Marnixring brengt promotievideo uit voor jongeren met een verstandelijke beperking

C21

ASSE – Marnixring brengt promotievideo uit voor jongeren met een verstandelijke beperking

Editiepajot_asse_dvd_g-sport_foto_steven_walravens
Marnixring Asse Hoppeland stelt DVD 'G-Sport' voor. Foto: Steven Walravens
 

In kasteel Waelborre werd een DVD voorgesteld die Vlaamse jongeren met een verstandelijke beperking moet aanzetten tot sporten. Deze promotievideo kwam voornamelijk tot stand door de Marnixring Asse-Hoppeland.

De Marnixring is een serviceclub die tot doel heeft de Nederlandse taal- en cultuurgemeenschap te dienen. De Marnixring steunt reeds geruime tijd DAIS vzw (Doe Aan Integratie Sport) die op zich lid is van de VLG (Vlaamse Liga voor Gehandicaptensport). “De Humanitaire Olympiade was een aanleiding voor ons om iets meer fundamenteel te doen voor mensen met een verstandelijk beperking.” licht projectleider Fred De Mot ons toe.
De Marnixring kon voor de productie op de medewerking rekenen van de Erasmus hogeschool. Via een afstudeerproject werd een onderzoek naar de communicatie met verstandelijke beperkten uitgevoerd. Er werden beelden genomen tijdens trainingen, wedstrijden en tornooien. Urbanus verleende zijn medewerking door enkele gelaatsuitdrukkingen op foto vast te leggen en alles werd gemonteerd met als resultaat de ‘G-Sport’-DVD.
 “Het bijzondere van de DVD is dat die zich richt tot de doelgroep zelf. Beeld en tekst zijn in de eerste plaats naar deze jongeren zelf gericht en de ‘acteurs’ zijn voor hen herkenbaar. De DVD wil hen persoonlijk overtuigen om te sporten. Het motto daarbij is: ‘Sporten is gezond, sporten is plezierig en je maakt er vrienden mee.’ De beelden stralen veel plezier en vriendschap uit. Ze suggereren dat een sporter zich beter voelt in zijn vel en tot een beter zelfbeeld komt.” aldus De Mot.
Van de DVD werden 1.000 exemplaren gemaakt die verdeeld worden over Vlaanderen via VLG, Special Olympics en Recreas. Ook onder het Buitengewoon onderwijs werden DVD’s verzonden en verschillende instellingen voor personen met een handicap kregen een exemplaar toegestuurd. Dankzij de Marnixring beschikt het Vlaamse sportlandschap nu over een audiovisueel instrument om personen met een mentale beperking aan te zetten tot sporten.

Voor meer info surf naar www.marnixring.org

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 jan 2010
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief