ASSE - Aanplantingen in de Asbeekstraat

C21

ASSE - Aanplantingen in de Asbeekstraat

Editiepajot_asbeek__asse__landinrichting_02_foto_roger_mortelmans
Vlnr : Rik De Baerdemaeker (schepen), Koen Van Elsen (burgemeester), Etienne Keymolen (schepen), Lode Van Stichel en Dirk Van Humbeeck, respectievelijk broer en zoon van perceel eigenares Rosalie. - Foto Roger Mortelmans
 

De gemeente Asse levert reeds sinds verschillende jaren inspanningen om het typische landschap en de natuur van de streek te behouden en eventueel waar het kan zelfs te versterken.

Daarom heeft de gemeente al een aantal jaren een goede samenwerking met gespecialiseerde partners zoals Regionaal Landschap Groene Corridor vzw (RLGC) en Bosgroep Groene Corridor vzw (BGGC). Algemene projecten zoals haagplantactie, hoogstamfruitboomactie, poelenproject, zwaluwenactie en zo meer proberen van de gemeente en de streek opnieuw een groen netwerk te maken waar het niet alleen goed wonen is maar waar ook zeer waardevolle natuur behouden en verbeterd kan worden.
Meer dan 13.000 plantjes gingen er afgelopen jaar in de grond evenals 117 hoogstamfruitbomen en werden in Asse meer dan 12 poelen hersteld of aangelegd.
Afgesloten en verwaarloosde voetwegen worden opnieuw geopend en toegankelijk gemaakt. Zo start Econet volgende week met de werken voor de aanleg van een knuppelpad op de trage weg als verbinding van de Beekstraat en de Geertskouter.
Donderag werden 12 hoogstamfruitbomen en 200 meter hagen en houtkanten geplant bij de familie Van Humbeeck in de Asbeekstraat.
Het betreft bomen van verdwijnende soorten die een mooie bloesem geven. Dit is dan zeer goed voor de imkers en ook wat kleur- en geurschakeringen betreft.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2010
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief