Tot eind maart geen doorgaand verkeer in MOLLEM

C21

Tot eind maart geen doorgaand verkeer in MOLLEM

Editiepajot_asse_aqaufinwerken_mollem_foto_steven_walravens
Nog tot eind maart zal het centrum niet bereikbaar zijn. Foto: Steven Walravens
 

Momenteel voert Aquafin collectorwerken uit in het centrum van Mollem. Met het project wil Aquafin het afvalwater van bijna 1.700 inwoners aansluiten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Merchtem, die enkele jaren geleden werd gebouwd. Door de aanhoudende vrieskou in december en januari heeft de aannemer echter flink wat vertraging opgelopen.

“Om opnieuw zicht te krijgen op de planning zijn we gisteren met het gemeentebestuur, de lokale politie, de aannemer en het studiebureau aan tafel gaan zitten”, vertelt Kristof Myncke, projectleider van Aquafin. “We hebben besloten om al op korte termijn een nieuwe fase te starten, namelijk in de Velm. Dit betekent wel dat er in het centrum van Mollem binnenkort geen doorgaand verkeer meer mogelijk is van Merchtem richting Brussel en omgekeerd. Dat verkeer kan dus beter een alternatieve route kiezen.”

Concreet zal de Velm op maandag 8 februari al voor één dag afgesloten worden. De rest van de week blijft de baan wel open. Maar een week later, vanaf 15 februari, gaat de weg onvermijdelijk dicht voor een periode van 6 weken. Kristof Myncke: “De woningen van de Smidsestraat en de Velm tussen Kasteelstraat en het einde van de werkzone, zullen enkel bereikbaar zijn vanuit de richting Merchtem. Omdat we tot half maart ook nog werken uitvoeren in de Kasteelstraat, zullen ze tot dan nog de omleiding langs de Pastoor De Munterstraat moeten volgen.“

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2010
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief