ASSE - Kaat Tilley brengt meubels met een verhaal

C21

ASSE - Kaat Tilley brengt meubels met een verhaal

Editiepajot_asse_-_varia_-_kaat_tilley_01_foto_roger_mortelmans
Kaat Tilley licht in haar atelier haar nieuw project toe. - Foto Roger Mortelmans
 
Editiepajot_asse_-_varia_kaat_tilley_02_foto_roger_mortelmans
Kaat midden haar recente ontwerpen. - Foto Roger Mortelmans
 

Vlaams modeontwerpster Kaat Tilley geeft met de geboorte van haar nieuwe label met de sprekende naam “Kaat Tilley’s World”,een blik op haar eigen vrijgevochten wereld, wars van de algemeen geldende regels. Als uitvalsbasis voor haar label koos ze haar atelier in Asbeek, echt in het hart van haar eigen universum.

Interieur en decoratie worden opnieuw geboren en maken voortaan deel uit van haar creatieve wereld. Haar ontwerpen vertellen verhalen die vorm en materie overstijgen zowel wat kleding, meubels, textiel, verlichting, tekeningen, schilderijen betreft.
 
In samenwerking met Pagoda international en Deltracon, twee Belgische ondernemingen die gespecialiseerd zijn in meubels en interieurstoffen , stelt Kaat een collectie voor van vijf meubels en twee modellen van vitrage, “Niagara … falls” en “Death on the Nile…”.
 
De vijf meubels uit lindehout en volledig handwerk, zijn een bibliotheekkast (Swinging bibliothèque), een console (El Toro), een salontafel (Dokter Zhivago), een kaptafel (Nostalgie) en een apothekerskast (Dr Jekyll & Mr Hyde). De meubels hebben allemaal een verhaal te vertellen.
 
“Schilderen en tekenen doe ik het liefst”, zegt de ontwerpster, “mijn essentie is een wereld creëren. Ik creëer bewegende meubels, een stilstaand moment van beweging, het moet tot de verbeelding spreken en aanzet geven tot een verhaal. Voor mijn creaties haal ik ook soms inspiratie bij andere culturen, van grenzeloosheid hou ik. Belangrijk is ook dat wie mijn creaties koopt, zijn het nu meubels of kleren, ze aanvoelen.”
 
Met Kaat Tilley’s World” wil de kunstenares de levensstijl van de vrouw voor wie ze 25 jaar lang ontwierp, doortrekken. De bedoeling is ook om met “Kaat Tilley’s World” regelmatig nieuwe collecties uit te brengen en dat kunnen zowel meubels, juwelen en kleding zijn. De meubels en gordijnen zijn voorlopig enkel verkrijgbaar op bestelling.
 
Meer info:
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2010
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief