Provincie Vlaams-Brabant wil fietssnelweg tussen ASSE en BRUSSEL

C21

Provincie Vlaams-Brabant wil fietssnelweg tussen ASSE en BRUSSEL

Editiepajot_fietssnelweg
 

Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit,pleit voor een betere afstemming van de fietsverbindingen tussen Vlaams-Brabant en Brussel. Hij wil dat het provinciale fietsroutenetwerk aansluit op het fietsroutenetwerk van het Brusselse Gewest. Een nieuwe fietssnelweg tussen Asse en Brussel is daar een mooi voorbeeld van.

"De mobiliteit van de provincie is sterk verbonden met die van Brussel" weet Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit en ruimtelijke ordening. "De aanwezigheid van het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest binnen het grondgebied van de provincie is een uniek gegeven. Als hoofdstad trekt Brussel heel wat pendelaars uit onze provincie aan".
 
Voor de provincie Vlaams-Brabant als voor het Brusselse Gewest is het dan ook belangrijk dat de bereikbaarheid en verkeersleefbaarheid gevrijwaard wordt via duurzame vervoerswijzen. Daarom wil de provincie verder werk maken van een aantal snelle fietsverbindingen naar het Brussels Gewest. Zo zal de haalbaarheid van een nieuwe fietssnelweg van Asse naar Brussel langs spoorweg 60 via Asse, Merchtem en Opwijk onderzocht worden. Deze fietsroute kan zorgen voor een goede ontsluiting van het universitaire hospitaal in Jette en een aantal belangrijke bedrijventerreinen in Asse en Brussel.
 
"We waarderen het initiatief van Vlaams minister Hilde Crevits en Brussels minister Brigitte Grouwels om werk te maken van een betere afstemming tussen de vervoersmaatschappijen De Lijn en MIVB en te zorgen voor een dynamisch verkeersmanagement voor de Ring rond Brussel. Maar we willen toch het belang van de afstemming en aansluiting tussen het provinciale fietsroutenetwerk en het fietsroutenetwerk van het Brusselse Gewest benadrukken. Als de nieuwe fietssnelweg tussen Asse en Brussel haalbaar is, dan zal de provincie de route opnemen in het provinciale fietsroutenetwerk. We willen dan ook een oproep doen naar Brussels minister Brigitte Grouwels om mee na te denken over de aansluiting met het fietsroutenetwerk van het Brusselse Gewest" besluit gedeputeerde Julien Dekeyser.

Werbsite: www.vlaamsbrabant.be

Wordt fan van de provincie Vlaams-Brabant op Facebook:

http://www.vlaamsbrabant.be/fanvanvlaamsbrabant

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2010
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief