ASSE - Geslaagde voetbalstage bij FC Asse-Zellik 2002

C21

ASSE - Geslaagde voetbalstage bij FC Asse-Zellik 2002

Voetbalstage_asse-zellik_2002
 

Gedurende de eerste week van de Paasvakantie stond bij FC Asse-Zellik 2002 voor de eerste keer een voetbalstage op het programma. Meteen een schot in de roos want niet minder dan 74 kinderen, allen tussen de 5 en de 12 jaar oud, hadden voor deze vierdaagse stage ingetekend.

De barre weersomstandigheden en de door de sneeuw- en regenval geteisterde terreinen zorgden er voor dat de organisatoren elke dag opnieuw dienden te improviseren om deze jonge voetballers een degelijk alternatief te bieden. Ze zijn de directie van het Ascanusinstituut, de Sint Martinusscholen TSO en Campus Vijverbeek dan ook enorm dankbaar dat ze gedurende deze vier dagen van hun turnzalen gebruik hebben kunnen maken om deze stage toch te kunnen laten doorgaan.

Onder leiding van diverse jeugdtrainers en van hoofdtrainer De Saeger werden de kinderen de beginselen van het voetbal aangeleerd zonder het speelse element uit het oog te verliezen. Bij de debutantjes en de duiveltjes gebeurde dit met spelletjes en eenvoudige oefeningen met oog voor coördinatie en balgewenning. Bij de preminiemen en de miniemen kwamen ook al kopspel, duel en passing aan bod. Bal leiden, dribbelen, schijnbewegingen, traptechniek, afwerken op doel, snelheid, jongleren, basistechnieken, passing, koppen, …. waren zaken die dagelijks aan bod kwamen, zowel in oefen- als in spelvorm.
 
Op vrijdagnamiddag werd er in de kantine van Asse een klein technisch parcours opgesteld waarbij de kleinsten hun kunnen konden tonen aan ouders en grootouders. De stage werd afgesloten met een kleine bedanking en alle aanwezige spelers ontvangen een voetbaldiploma en een medaille. Nadien werden alle spelers nog vergast op lekkere wafels, gebakken door broeder Georges.

Op zaterdag 24 mei organiseert de jeugdwerking van FC Asse-Zellik 2002 een opendeurdag met voetbalgewenning voor de allerkleinsten, een penaltycup voor alle categorieën en voetbal-rand-animatie op het A-terrein. Tussendoor kan iedereen kennis maken met de clubwerking en zich al laten inschrijven voor het volgende voetbalseizoen. Om 17 uur staat er een wedstrijd op het programma waarbij de ouders het opnemen tegen de jeugdtrainers. Op zondag 25 mei wordt het nieuwe FC Asse-Zellik 2002 voorgesteld aan pers en publiek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2008
Guido Vanden Driessche
Guido Vanden Driesche
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief