ASSE / VARIA - Oxfam-Wereldwinkels zoekt 15000 handtekeningen

C21

ASSE / VARIA - Oxfam-Wereldwinkels zoekt 15000 handtekeningen

Kindslaverij_p600
 

Onder het motto “Kindslavernij lust ik niet!” voert Oxfam-Wereldwinkels campagne tegen kindslavernij in de cacaoplantages. Wist je dat in Ivoorkust (waar het gros van de cacao in onze chocolade vandaan komt) nog steeds kinderen worden ingezet op de cacaoplantages? Meer dan 100.000 kinderen werken er onder de ergste vormen van kinderarbeid en naar schatting 10.000 kinderen zijn het slachtoffer van kinderhandel.

Oxfam-Wereldwinkels wil dat dit thema dringend en degelijk wordt aangepakt.
•          Wij willen de chocoladebedrijven in België aanzetten om alleen nog fairtradechocolade te maken. Zij hebben een enorme impact op het dagelijkse leven van duizenden kinderen in West-Afrika.
•          Tot dat gebeurt, willen wij de consument goed inlichten. Telkens als hij chocolade koopt, kan hij de keuze maken vóór kindvriendelijke chocolade.
•          België, het chocoladeland bij uitstek, willen we het voortouw zien nemen in de bevordering van de productie en consumptie van fairtrade chocolade.
Ook de Vlaamse overheid kan haar rol spelen. Daarom willen wij een verzoekschrift indienen dat de problematiek op de agenda plaatst. Hiervoor moeten we zo snel mogelijk 15000 handtekeningen verzamelen.
Ook jij kan hier je steentje aan bijdragen. Lust jij ook geen kindslavernij? Ga naar je dichtstbijzijnde wereldwinkel (Steenweg 47 te Asse) en zet je handtekening onder het verzoekschrift, net zoals 97 bezoekers aan de Tuinoptredens in ’t Bronneken reeds deden en eerder ook op ons etentje.
print het document af, onderteken en bezorg het in de wereldwinkel. Alvast bedankt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief