Station ASSE krijgt dit jaar nog opfrisbeurt

C21

Station ASSE krijgt dit jaar nog opfrisbeurt

Asse_naamplaat_p200

Al 25 jaar lang worden er beloftes gemaakt om in Asse een nieuw treinstation te bouwen. Vorig jaar werd er beslist een budget vrij te maken, maar eerst moest er nog een haalbaarheidstudie uitgevoerd worden. Volksvertegenwoordiger Michel Doomst (CD&V) vroeg ontslagnemend minister Vervotte naar een stand van zaken.

Het is de bedoeling om het huidige stationsgebouw te vervangen door een nieuw energiezuiniger stationsgebouw in een volledig aangepaste stationsomgeving, waarbij bijzondere aandacht wordt besteed aan personen met een beperkte mobiliteit. De vernieuwde stationsomgeving zal ook een ruimer aanbod bieden aan parkeermogelijkheden voor auto’s en fietsen en de bestaande goederenloods wordt afgebroken, aldus Doomst. In totaal voorziet de NMBS-holding bijna 2,5 miljoen euro voor het project, waarvan 2 miljoen voor de stationsomgeving (parkings, fietsenstallingen)
 
Het zal echter nog niet voor dit jaar zijn, want nadat de haalbaarheidstudie afgerond zal zijn moet de NMBS-holding nog op zoek naar een partner voor de verdere realisatie. Volgens Doomst zal het station daarom dit jaar nog een opfrisbeurt krijgen. Deze werkzaamheden zouden twee maanden duren en voor de winter afgerond worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2010
Koen Vereeken
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief