Zware woningbrand in MOLLEM

C21

Zware woningbrand in MOLLEM

Brandweer_asse_p200

In de Winkelbaan in Mollem heeft vorige nacht, van dinsdag 6 op woensdag 7 juli, een zware woningbrand gewoed. De brandweer van Asse rukte om 03.11 uur uit met een pompwagen, tankwagen, ladderwagen, materieelwagen en ziekenwagen. Vanuit de voorpost in Dilbeek vertrokken nog een pomp- en een tankwagen.

Toen de brandweer arriveerde stond het huis al volledig in lichterlaaie. De brandweerlieden probeerden het vuur via de voor- en achtergevel te blussen.
 
De drie bewoners van het brandende huis hadden zich intussen al in veiligheid gebracht. Zij waren in de dakgoot geklommen en tot aan het slaapkamerraam van het aanpalende huis geschuifeld. De buren hielpen de bewoners naar binnen en vluchtten met hen de straat op.
 
De drie bewoners van het huis waren emotioneel zwaar aangedaan en werden op advies van en onder begeleiding van korpsarts dr. Jan Leeman overgebracht naar het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis campus Asse. Zij worden verder opgevangen door het OCMW.
 
Omdat het huis niet meer te redden viel, probeerde de brandweer met man en macht de aanpalende woning te vrijwaren, waar al rook was binnengedrongen. Dat lukte. Toen de brandweerlieden het vuur bedwongen hadden, maakten ze de getroffen woning leeg om grondig te kunnen nablussen. Rond vijf uur 's ochtends waren de bluswerken afgerond.
 
De woning is totaal vernield en werd onbewoonbaar verklaard.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief