ASSE – David zit met Carl in kazerne

C21

ASSE – David zit met Carl in kazerne

Editiepajot_asse_david_01_tom_vierendeels
David Grouwels vertrok zondag richting States - Foto © Tom Vierendeels
 

Ook de 32-jarige brandweerman David Grouwels is mee met de Fire Observers. Hij is sinds vier jaar vrijwilliger bij brandweer Asse en reeds zeven jaar beroepsbrandweerman in Brussel. Voor hem is dit de eerste reis met de Fire Observers. 

“Ik heb de organisatie leren kennen via collega’s in Asse die ook al meegegaan zijn”, verklaard David. “Carl heb ik leren kennen via mug Erasmus en nu bij de Brusselse brandweer. Hij gaf me meer uitleg over alles.” 

David zit al enige tijd te wachten op zijn reis. “Ik stond al twee jaar op de wachtlijst,” weet hij. “Er zijn immers veel kandidaten die meewillen met de Fire Observers.” 

Zenuwen had hij voor zijn vertrek alleszins niet. “Juist voor het vliegen heb ik wat stress”, zei hij. “Ik heb wel al gevlogen maar nog nooit 9u. Maar met stress omgaan is een deel van mijn beroep dus dat lukt wel.” 

De drijfveer voor David is het eens vergelijken tussen de Amerikaanse brandweer op tv en in het echte leven. “Je ziet ze wel vaak in films aan het werk,” vertelde hij. “Maar nu kan ik zien hoe ze het echt doen. Misschien zal ik er hier in België dan wel is aan terugdenken en zo technieken overnemen van hun.” 

David laat hier in België zijn vriendin achter. “We zullen elkaar wel missen”, bekend hij. “Maar zij vertrekt iets na mijn vertrek voor drie weken naar Vietnam. Zo hebben we beiden ons plezier.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2010
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief