Lets ook in ASSE?

C21

Lets ook in ASSE?

Editiepajot_asse_lets_foto_geert_marckx
Foto © Geert Marckx
 
Lets_p200

Ben jij vaardig in iets waarmee je anderen kan helpen? Heb je zélf hulp nodig bij een karwei of mis je dat stuk gereedschap dat je éénmalig wil gebruiken? Dan is aansluiten bij LETS Asse misschien iets voor jou! Lets = diensten, kennis en spullen ruilen in je buurt.

Een beetje uitleg. Lets staat voor Local Exchange and Trading System wat zoveel wil zeggen als lokale ruilhandel, iets doen voor iemand anders zonder daar geld voor te vragen of te krijgen. Opgelet: deze vriendendiensten worden wél gewaardeerd! Waarderen gebeurt met lokale ruileenheden, die overal een andere naam hebben. In Gent bvb. zijn het “stropkes”, in Antwerpen “handjes”, in Limburg “drupkes”, bij ons “ietsjes”. Het systeem ontstond in Canada, waar op korte termijn de plaatselijke industrie plotseling vertrok. Mensen zaten zonder werk en gingen weer ruilen, maar dan wel op een eigentijdse manier. In Vlaanderen is Leuven in 1994 als eerste groep gestart. Sinds 1997 is er ook een vrij grote groep actief in het arrondissement Aalst-Oudenaarde.
Ook enkele Assenaren zijn al lid van deze groep, maar beter is natuurlijk als je zo dicht mogelijk in je buurt kan “letsen”.
Ook interesse? Kom dan naar het infomoment op zaterdag 30 oktober om 13.30u in de polyvalente zaal van Vormingplus Arch’educ in de Stationsstraat 70 in Asse.
 Wie nu reeds meer info wil, kan altijd naar www.letsvlaanderen.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2010
Geert Marckx
Geert Marckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief