ASSE – Engelendeel, uw partner voor receptie en walking diner

C21

ASSE – Engelendeel, uw partner voor receptie en walking diner

Editiepajot_asse_engelendeel_foto_steven_walravens
Riet en Peter stellen hun nieuwe culinaire zaak 'Engelendeel' voor. Foto © Steven Walravens
 

De eindejaarsfeesten zijn in aantocht en de meeste onder ons vieren dit op een Bourgondische manier.  Wie zijn gasten eens culinair wil verwennen moet zeker en vast de website www.engelendeel.be bezoeken. Peter Hertecant (39) en Riet Lombaert (29) uit Asse bieden er kwaliteitswijnen en distillaten aan in harmonie met minigerechtjes.

Peter en Riet willen zich met hun nieuwe zaak ‘Engelendeel’ zich vooral richten op bedrijven en verenigingen die een receptie of walking diner organiseren. Maar ook particulieren kunnen er terecht voor de aankoop van wijnen en distillaten.  
 
Engelendeel biedt een unieke selectie van wijnen en distillaten aan en dit gecombineerd met bijpassende aperitiefhapjes en gerechtjes geselecteerd op basis van seizoen, streekgebondenheid en versheid.  
 
Zaakvoerder Peter Hertecant: “Het is al enkele jaren mijn droom een eigen zaak op te starten. Ik heb gekozen voor een project dat een mix wordt van mijn ervaringen en interesse. Ervaring heb ik opgebouwd tijdens mijn studies en werkloopbaan in de secundaire hotelopleiding en in de horeca. Mijn interesse en fascinatie voor wijn startte ik vier jaar terug met de cursus ‘Sommelier Conseil’ bij Syntra.”
 
De naam van de nieuwe zaak werd afgeleid van het rijpingsproces van wijnen. “Tijdens het rijpingsproces van wijnen verdampt een deel van de alcohol via de wanden van de vaten. Volgens de overlevering zijn het de engelen die zich hieraan tegoed doen. Vandaar dat de Schotten deze spoorloos verdwenen hoeveelheid gekscherend het ‘engelendeel’ noemen.” licht sommelier Peter ons toe.
 
Peter wil het zijn klanten zo gemakkelijk mogelijk maken. In samenspraak met de klant levert hij alle gerechtjes in aperitiefglaasjes. Eveneens stelt hij de wijn- of distillatenglazen van zijn zaak ter beschikking en bovendien mag het materiaal ongereinigd terug bezorgd worden.

Wie meer wil te weten komen over de culinaire hemel van Peter, kan doorklikken naar www.engelendeel.be of mailen naar info@engelendeel.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2010
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief