ASSE - Cartoons in Harmony

C21

ASSE - Cartoons in Harmony

Cartoons_in_harmony

Een harmonie met 60 muzikanten, een cartoonist, tientallen teken- en animatiefiguren en tal van medewerkers brengen op zaterdag 24 mei 2008 een magisch muziekspektakel onder de noemer Cartoons in Harmony. Het wordt alweer een uniek programma van en met harmonie De Gilde en De Gildejeugd uit Asse.

KLIK HIER om het promofilmpje te bekijken.

Na 22 succesvolle Promsconcerten ging De Gilde - nooit verlegen om een “gek” vernieuwend idee - in 2005 op zoek naar iets ànders. Quasi gelijktijdig kwamen de mensen van het klein kunsten-centrum ’t Smiske uit Asse aankloppen en zo ontstond Folk in Harmony. Gedreven door de vele enthousiaste reacties daarop borrelde al gauw een nieuw idee op. De hopduvel – zonder twijfel hét symbool van de gemeente Asse – stond in 2006 centraal tijdens Hopduvel in Harmony. Vooral de speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde Hopduvelsuite - een 30 minuten durende creatie voor harmonie-orkest en kinderkoor van de hand van Luc De Vleeschhouwer - maakte een grootse indruk en werd op zondag 10 september 2006 nogmaals live uitgevoerd tijdens het slotspektakel van de Hopduvelfeesten voor duizenden toeschouwers. In 2007 waagden de muzikanten zich als het ware op de dansvloer tijdens Stars in Harmony, waarbij dansmuziek uit alle windstreken van een prachtige choreografie werd voorzien door de dansers van Dansschool Dasa.

Ook nu, in 2008, wordt er verder geborduurd op de toch wel bijzonder succesvolle “in harmony”-concertformule. Dirigent en muzikanten duiken deze keer onder in de wondere wereld van teken- en animatiefilms, waarbij zeer gevarieerde muziek geïllustreerd wordt met beelden van de overbekende figuren. Of hebt u nog nooit gehoord van The Simpsons, Pink Panther, Betty Boop, Looney Tunes, Muppet Show, The Incredibles, Tom & Jerry en vele anderen? Nou moe!
 
Het resultaat wordt heel toepasselijk Cartoons in Harmony gedoopt en zal te beluisteren (en te bekijken) zijn op zaterdag 24 mei 2008 in cultureel centrum Asse (Den Horinck) in Asse-Zellik.
Wanneer u de zaal binnenwandelt zullen tal van cartoons van Assenaar Patrick “Trick” Heymans u bovendien niet ontgaan.
 
Harmonie De Gilde en De Gildejeugd, beide onder leiding van Nick Ost, kunnen voor dit totaalspektakel rekenen op de medewerking van de gemeente Asse en CC Asse.
 
 
De harmonie
Harmonie De Gilde werd opgericht in 1887 en speelt reeds 121 jaar een belangrijke rol in het sociale en culturele leven in de gemeente Asse.
Met concerten en evenementen als Café Chantant, Nacht van de Proms, In Harmony, Gildefeest-Zomerfeest, Herfstconcert, Kerstrondgang, Oudejaarsconcert... maakte (en maakt) De Gilde furore in en buiten de gemeente.
Het 60-koppig Gilde-korps staat sinds juni 2004 onder leiding van Nick Ost.
 
 
De dirigent
Het muzikaal palmares van Gilde-dirigent Nick Ost is ondanks zijn jonge leeftijd reeds bijzonder indrukwekkend.
Na studies aan de muziekacademie in Ekeren, de kunsthumaniora in Antwerpen en het Koninklijk Muziekconservatorium in Gent, behaalde hij het diploma “Meester in de muziek” met grote onderscheiding (en met grootste onderscheiding voor het hoofdvak euphonium) in het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium in Antwerpen.
Hij musiceerde onder andere met het Symfonisch Jeugdorkest van Vlaanderen, het Symfonieorkest van Vlaanderen, het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen (als bastrompettist), het Symfonieorkest van het Conservatorium van Antwerpen, de Koninklijke Muziekkapel van de Marine, het Vlaams Opera Orkest, de Munt en de Vlopera.
Sinds 1995 maakt hij deel uit van de gerenommeerde Brass Band Willebroek, waarmee hij tal van wedstrijden won in binnen- en buitenland en verscheidene cd’s opnam. Sinds juni 2001 is hij tevens aangesloten bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (als euphoniumspeler).
Daarnaast staat hij geregeld op het podium met de pianovirtuoos, dirigent en componist François Glorieux, die verscheidene werken aan hem heeft opgedragen.
 
 
Cartoon-tekenaar Trick
Assenaar Patrick “Trick” Heymans kan bogen op een bijzonder indrukwekkende erelijst met nominaties en bekroningen van honderden cartoons. Zopas haalde hij nog de zilveren award tijdens de 7de fruit-cartoonale in Sint-Truiden. Maar ook in Brazilië, Bulgarije, Frankrijk, Griekenland, Iran, Israël, Italië, Japan, Joegoslavië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Portugal, Roemenië, Rusland, Spanje, Turkije... waren zijn originele creaties reeds te bewonderen.
Tijdens Cartoons in Harmony zal u enkele muzikale cartoons van zijn hand kunnen bewonderen.
 
 
Striptekenaar Steven De Rie
Geheel in de lijn van het concertthema werd de affiche van Cartoons in Harmony getekend door Steven De Rie, geboren in Amsterdam, maar opgegroeid in Vlaanderen en gehuisvest in Antwerpen.
Zijn grote interesse in strips - vooral comics - bracht hem ertoe verhalen met zijn “Stille getuige” te maken, die aanvankelijk vooral in amateurbladen verschenen (o.a. Weirdo’s en Wartaal) en in 1994 bij het Stripschap als stripreeks. Daarnaast heeft hij ook tal van cartoonreeksen (o.a. de Gazetmadam, Zeefdrukkers, Blind Date ...) die verschijnen in vakbladen, nieuwsbrieven en tijdschriftjes. Ook maakt hij geregeld karikaturen en reclametekeningen.
Vanaf 1994 is De Rie begonnen met het geven van workshops en cursussen over strip- en cartoontekenen (o.a. via Artforum, Crefi, Sporta, De Kunstvogel, Canon Cultuurcel en het Suske en Wiske-Kindermuseum).
Een grote kans kreeg hij in 1997 van Willy Linthout en sindsdien is hij werkzaam als diens assistent bij de Urbanus-stripreeks (tot nu toe zo’n 40 albums en twee spel-cd-roms).
De combinatie striptekenen, cartoons, karikaturen en lesgeven bevalt Steven De Rie opperbest, nu nog wat tijd zien over te houden voor “vrij” strip- en schilderwerk.
 
 
En voorts met medewerking van...
... The Simpsons, The Incredibles, Pink Panther, Betty Boop, Tom & Jerry, the Muppets, Aladdin en vele vele anderen!
Praktische informatie
 
Wanneer?
Zaterdag 24 mei 2008
 
Waar?
Cultuurcentrum Asse (Den Horinck)
Noorderlaan, Asse-Zellik
 
Aanvang?
Deuren: 19 uur - Begin: 20 uur
 
Kaarten?
Voorverkoop: 10 euro - Kassa: 13 euro
Kinderen tot 12 jaar: 5 euro
Kaarten te koop vanaf begin mei bij Standaard Boekhandel (Asse) en in CC Asse.
 
Reserveren?
Via info@degilde.be of op 02-453.04.43
 
Meer informatie?
Via de speciale “in harmony”-website: www.degilde.be of www.in-harmony.tk        
 
In tegenstelling tot de voorgaande jaren wordt er deze keer geopteerd voor slechts één voorstelling. Dit heeft alles te maken met het Provinciaal Tornooi waaraan harmonie De Gilde deelneemt op zondag 25 mei (dus daags na het concert) in CC De Ploter.
De Gilde presenteert zich in de afdeling uitmuntendheid met de werken “Wilten Festival Overture” (Philip Sparke) en “Triptico Brillante” (Luc De Vleeschhouwer). Beide werken staan uiteraard ook op het programma van Cartoons in Harmony. Duimen voor een mooi resultaat!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2008
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief