ASSE - Middenschool Vijverbeek loopt warm voor het klimaat

C21

ASSE - Middenschool Vijverbeek loopt warm voor het klimaat

Editiepajot_asse_vijverbeek_klimaatproject_foto_gerrit_achterland
Foto's © Eric Mathieu
 
Editiepajot_asse_vijverbeek_klimaatproject_foto_gerrit_achterland__1_
Foto's © Eric Mathieu
 
Editiepajot_asse_vijverbeek_klimaatproject_foto_gerrit_achterland__2_
Foto's © Eric Mathieu
 

De week voor de krokusvakantie stond in middenschool Vijverbeek in het teken van het klimaat. Tijdens de week bezochten de leerlingen het “Klimaatcasino” waar ze een gokje konden wagen op ons klimaat en zo CO²-arm werden. De week werd afgesloten op vrijdag 4 maart met een volledige projectdag.

“Waarom we een klimaatproject organiseren? We worden om de oren geslagen met onheilspellende berichten over het klimaat. Er wordt gespeculeerd over hoe lang we het nog zullen uithouden op onze aardbol. We willen onze leerlingen attent maken op het feit dat de tijd tikt”, vertelt leerkracht Griet De Bisschop.
“Ook in de eindtermen van het secundair onderwijs staan klimaat, ruimtegebruik en de invloed van de mens vermeld”, vult Saskia Van der Burght aan.
Via verschillende activiteiten werden de leerlingen ondergedompeld in het thema. Zo trokken de eerstejaars naar de doe-tentoonstelling “Klimaatperikelen” in het Oud Gasthuis. De tweedejaars ontwierpen een eco-jeans of een klimaatvriendelijk festival met het spel “The system”. Ook de voedselkilometers werden onderzocht met een heus voedselkwartet en er werd een “Biotooppuzzel” gelegd.
“We willen de leerlingen niet enkel de theorie meegeven, maar willen zelf ook tot actie overgaan”, vertelt Saskia Van der Burght. Er werden thermometers opgehangen in elk klaslokaal. “Zo kunnen we een oogje in het zeil houden als het te warm wordt in de klas. Alle kleine beetjes helpen”, weet een leerling.
Een paar leerlingen verpotten sanseveria’s die ze even later in de studiezaal zetten. “We leerden over het klimaat, maar het is vooral tof dat we er zelf ook iets aan kunnen doen”, besluit een leerling enthousiast.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2011
Eric Mathieu
Eric Mathieu
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief