Ontruimen graven kerkhof ASBEEK

C21

Ontruimen graven kerkhof ASBEEK

Begraafplaats_p200

Voor het kerkhof van Asbeek maakte het gemeentebestuur van Asse een lijst op van alle graven die verwijderd mogen worden. Dit zijn ofwel graven zonder concessies waarvan de laatste begraving dateert van meer dan 10 jaar geleden (de zogenaamde kosteloze graven) of graven waarvan de concessie vervallen is. In totaal gaat het om 81 graven.

Wegens plaatsgebrek wenst het bestuur nu over te gaan tot ontruiming van deze graven. Om alle mogelijke betrokkenen hiervan op de hoogte te brengen zal aan elk van deze graven gedurende de periode van één jaar een bericht geplaatst worden met de melding dat dit graf zal weggenomen worden. Deze bordjes mogen niet verwijderd worden zodat iedere mogelijke belanghebbende dit bericht kan lezen. Een lijst van deze graven wordt tevens uitgehangen aan de ingang van het kerkhof.
Overeenkomstig artikel 11 punt 70 van het gemeentelijk reglement op de begraafplaatsen en de lijkbezorging d.d. 23 mei 2005 hebben de nabestaanden zes maanden de tijd om de graftekens zelf te verwijderen. Na deze termijn worden de graftekens eigendom van het gemeentebestuur en zullen de niet verwijderde graftekens door de gemeente verwijderd worden.
Voor meer inlichtingen kan contact opgenomen worden met de dienst Burgerlijke Stand van de gemeente, T 02 454 19 13/14/18.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief