ASSE - Werken voor woningen op PIVO-site starten

C21

ASSE - Werken voor woningen op PIVO-site starten

Jean-pol_olbrechts_p200
Gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts (ep)

Maandag 16 mei start aannemer SOGA met de infrastructuurwerken van het woonproject PIVO in Relegem.

"De infrastructuurwerken die op 16 mei op de PIVO-site starten houden alle grondwerken en grondverzet op het terrein, plaatsen van de riolering, het plaatsen van een wegkoffer die dienst doet als werfweg voor de woningenbouw, het maken van de bufferbekkens en het plaatsen van de voorziene schanskorven in", zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor wonen en PIVO. “De eerste fase van deze werken zal tot eind september begin oktober duren".
Het woonproject PIVO is een sociaal woonproject met 86 duurzame woongelegenheden.
Het gaat om 38 eengezinswoningen met tuin waarvan 29 koop- en 9 huurwoningen, 36 huurappartementen waarvan twee aangepast aan een persoon met een handicap, 5 kangoeroe- of duplexwoningen, samen goed voor 12 huurwoongelegenheden waarvan vijf voor een ouder koppel of mindervalide en zeven voor een jong gezin en 92 bewonersparkeerplaatsen, waarvan 48 ondergronds, en 43 parkeerplaatsen voor bezoekers.
De woningen worden gebouwd door de sociale huisvestingsmaatschappij Providentia en de buitenaanleg is voor rekening van het Vlaamse Gewest.
"De provincie Vlaams-Brabant is eigenaar van de grond en we zijn procesbegeleider tijdens de werken. Na de realisatie wordt de publieke ruimte gratis overgedragen aan de gemeente Asse, die instaat voor het beheer", zegt gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts.
Via een Open Oproep van de Vlaamse Bouwmeester werd het ontwerpteam bestaande uit de bureaus Fris in het Landschap en Tom Thys-architecten geselecteerd.
Bij problemen of vragen tijdens de werken kunnen de buurtbewoners zich richten tot de projectleider Jan Van Boghaert op 0478-55 01 01.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief