ASSE - Soulmade ontwikkelt eigen kledij

C21

ASSE - Soulmade ontwikkelt eigen kledij

Editiepajot_asse_soulmade_ontwikkelt_eigen_kledij_foto_steven_walravens
Op een milieubewuste manier ontwikkelt Soulmade haar eigen kledij. Foto © Steven Walravens
 

Sinds oktober 2009 startte Soulmade in de stationsstraat in Asse met een uniek aardevriendelijk concept. Sofie Van Nuffel (1975) , bezieler en zaakvoerder opende in oktober haar winkel en boodt een mooie collectie ecologische kledij (dit is kledij uit natuurlijke materialen zoals bio katoen en bamboe) aan. 

Ondertussen meer dan een jaar later besloot Sofie om meer vanuit haar eigen ziel gaan werken en begon ze met het ontwikkelen van een eigen kledinglijn “Soulmade Creations” wat tevens ook de naam van de website is. Soulmade stopte met de winkelactiviteiten en verhuisde ondertussen en opende een eigen atelier een beetje verderop.
 
Sofie danst al een tiental jaar en vond het moeilijk om comfortabele mooie en aangename danskledij te vinden. Ze begon dan maar met haar eigen danstenues te ontwerpen.
Hiervoor koos ze te werken met de dankbare natuurlijke bamboevezel die zeer mooi op het lichaam valt en die goed absorbeert en steeds warm blijft aanvoelen, zelfs al ben je hard aan het zweten.
Tot op vandaag heeft zij een 15 tal ontwerpen klaar en er komen er elke dag nieuwe bij.
Tegen november 2011 hoopt ze haar creaties te kunnen laten zien tijdens een eerst défilé.
 
Sofie vertelt dat voor haar de missie om de afvalberg te verminderen op een creatieve manier nog steeds centraal staat.
Elke seizoen kocht ze voor haar winkel ecologische kledij aan en ze benadrukt dat zij nog steeds achter ‘eco kledij’ staat.
 
“Toch riep dit vaak bij mij een dubbel gevoel op. Hoewel de kledij ecologisch verantwoord was en volgens ethische normen werd gemaakt, moest de kledij toch nog steeds uit India en Europa komen. Ook ben ik van mening dat elke kledingstuk uniek moet zijn en dat elk lichaam anders is.
Het is vaak zeer frustrerend voor mensen die niet de ‘ideale maten’ hebben om een perfect passend stuk te vinden. Daar wil ik ook graag aan tegemoetkomen, het is zoveel leuker om je goed in je vel te voelen als je een kledingstuk vind dat perfect past, gemaakt in een stof dat aangenaam om dragen is. Je voelt je op deze manier veel vrouwelijker, vrijer en blijer.”
 
De ontwerpen kunnen ook gemaakt worden in stoffen die mensen zelf aanbrengen en aangepast worden waar gewenst, de modellen zijn ook ideaal draagbaar als vrijetijdskledij of avondkledij.
 
‘Verder geef ik regelmatig workshops Recycle Mode in het atelier en op verplaatsing voor geïnteresseerde groepen of verenigingen. Ik wil graag mensen stimuleren om met oude kledij en textiel aan het werk te gaan en ideeën meegeven. Zo kan je onder andere nieuwe stofjes maken met een combinatie van verschillende resten samen en een leuke handtas of sjaal maken.
De drempel wil ik laag houden en voor vele mensen toegankelijk, omdat het belangrijk is    
ieders creativiteit te gaan aanspreken, zodat mensen anders naar textiel gaan kijken en mede bewust worden van de enorme afvalhoop die wij dagelijks maken. Ecologie, educatie en esthetica bestaat hier dus in een mooie mengvorm. De workshops zijn zeer praktisch gericht en resultaatgericht. Je gaat altijd met een zelfgemaakt stuk naar huis. De workshops worden gegeven zowel voor jongeren als voor volwassenen.’
 
‘Verder ben ik ook aangesloten bij LETS (lokale ruilhandel van diensten en goederen onder particulieren) en organiseer ik regelmatig thema avonden en kledingruilnamiddagen. Er is te veel verspilling, teveel afval en we doen zo maar voort. Ik wil hier op deze manier een halt toeroepen.’ vertelt Sofie.
 
Wil je meer weten over de kledinglijn Soulmade Creations en workshops of wil je graag een workshop organiseren voor jouw groep of organisatie, neem dan contact op of breng eens een bezoekje in het atelier.
 
Je kan je ook inschrijven voor de nieuwsbrief via de website www.soulmadecreations.be . Mailen kan naar soulmade@telenet.be of je kan telefonisch contact opnemen op het nummer 0486/415 180.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jun 2011
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief