Lions ASSE bestaat 35 jaar

C21

Lions ASSE bestaat 35 jaar

Editiepajot_asse_lions_asse_foto_gerrit_achterland
Lionsclub Asse. - Foto © Gerrit Achterland
 

Dit jaar viert Lionsclub Asse zijn 35 jaar bestaan. In België tellen de Lions ong. 7500 leden. De club is een autonoom werkend deel van een internationale niet gouvernementele organisatie, gesticht bijna honderd jaar geleden. De leden van de afdeling Asse, allen sterk gemotiveerde mannelijke persoonlijkheden uit diverse beroepen uit de streek, worden, streng selectief, door aanbeveling gekozen.

Komend uit het middenveld, pluralistisch wat hun overtuiging betreft, hebben zij zich in een geest van dienstbaarheid geëngageerd, verwoord in de leuze “We Serve”. Hun doelstelling is de gemeenschap behulpzaam te zijn, waar de overheid en/of de instellingen het niet voorzien hebben of het financieel niet aankunnen. De leden van Asse kiezen daarbij, liever dan rechtstreekse hulpvoorziening, voor de creatieve eigenschappen van de gesteunde projecten.
Praktisch gebeuren de werkzaamheden van deze vereniging op basis van statuten, met een vergadering om de twee weken, die gepaard gaat met een gezamenlijk genoten avondmaal; de gevoerde discussies gebeuren op een strikt democratische wijze.
Het realiseren van de serviceprojecten wordt pas mogelijk door de persoonlijke bijdrage van de leden, alsook door de opbrengst van benefietactiviteiten, georganiseerd met hun enthousiaste inzet. Zodoende kunnen zij jaarlijks enkele duizenden euro’s besteden aan diverse werken.
Voorbeeld van een werk, onder de zovele uit het verleden van de club, was het uit de grond stampen van de Telehulp service. Het oproepsysteem bestemd voor alleenwonende ouderlingen en waarvan het communicatiemateriaal door de Lions geleverd werd, was een première in het land en werd uitgebouwd in associatie met het OCMW. Vrij recent werd in een samenwerking met de politiezone AMOW mee de aanzet gegeven voor de installatie van een verhoorlokaal. Meer dan vijfenveertig gesteunde projecten in de loop van deze 35 jaar getuigen voor de actieve inzet van de club.
Vier stichtende leden zijn nog steeds present :Jacques Dascotte, Pierre Fieremans, Romain Wingels en Jacques Reygaerts. De vergaderingen vinden plaats iedere 2de en 4de donderdag van de maand.
Inlichtingen en contact: E. Esselens: 0475 73 62 26.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief