Lions ASSE organiseerde “Lions Asse Serveert”

C21

Lions ASSE organiseerde “Lions Asse Serveert”

Lions_asse_2012_p200

Zaterdag organiseerde Lions Asse in de Sint-Martinusschool van Walfergem een groot diner voor mensen die het in onze samenleving minder gemakkelijk hebben. De leden van de serviceclub staken samen met een groep enthousiaste sympathisanten de handen uit de mouwen en boden zo’n 450 mensen een gratis viergangendiner aan.

“De leuze van de Lions wereldwijd is ‘We Serve’. Om ons maatschappelijk engagement te onderstrepen, wilden we deze keer de slogan heel letterlijk interpreteren, en gingen de leden van onze serviceclub aan de slag in de keuken en de zaal”, aldus Herman De Smet, voorzitter van Lions Club Asse. “Wij willen ook niet nalaten de vele sponsor te bedanken die gratis kwaliteitsvolle voedingswaren, dranken en materiaal ter beschikking gesteld hebben. Dit is een mooi staaltje van community-building”.
Lions Asse werd in 1975 opgericht en maakt deel uit van het district 112C. De serviceclub telt momenteel 15 effectieve leden en twee kandidaat-leden. Lions Asse is een autonoom werkend deel van een internationale niet gouvernementele Lions-organisatie. De doelstelling van de club is de gemeenschap behulpzaam te zijn, waar de overheid en/of de instellingen het niet voorzien hebben of het financieel niet aankunnen. De leden van Asse kiezen daarbij, liever dan rechtstreekse hulpvoorziening, voor de creatieve eigenschappen van de gesteunde projecten.
Het realiseren van de serviceprojecten wordt pas mogelijk door de persoonlijke bijdrage van de leden, alsook door de opbrengst van benefietactiviteiten, georganiseerd met hun enthousiaste inzet. Zodoende kunnen zij jaarlijks enkele duizenden euro’s besteden aan diverse sociale werken. Voorbeeld van een werk, onder de zovele uit het verleden van de club, was het uit de grond stampen van de Telehulp - service. Het oproepsysteem bestemd voor alleenwonende ouderlingen en waarvan het communicatiemateriaal door de Lions geleverd werd, was een première in het land en werd uitgebouwd in associatie met het OCMW. Vrij recent werd in een samenwerking met de politiezone AMOW mee de aanzet gegeven voor de installatie van een verhoorlokaal. In de loop van de voorbije 36 jaar werden meer dan 45 projecten gesteund.
In de herfst van 2011 nam Lions Asse het initiatief om samen met andere Lions-clubs uit de streek en Pasar op de Pontbeekberm te Zellik meer dan 1000 bomen te planten. Eind december organiseerde de serviceclub een winterhappening aan de kerk van Asse om fondsen te verzamelen voor de sociale werken van de club.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief