ASSE - Een ridderlijk einde

C21

ASSE - Een ridderlijk einde

Einde_schooljaar_vijverbeek1
 
Einde_schooljaar_vijverbeek2
Einde_schooljaar_vijverbeek3
 

De kleuters van de derde kleuterklas van basisschool Vijverbeek sloten hun kleuterjaren af op een wel heel opvallende en toch wel originele manier...

Na samen met de eerste graad te werken rond het thema ‘ridders en kastelen’ was de wip ‘de’ afsluiter van het project.
 
De kleuters en de leerlingen van de eerste graad gingen naar het kasteel van Gaasbeek en hielden samen een riddertornooi en picknick in open lucht verkleed als ridder of jonkvrouw. Talrijke leuke en klasoverschrijdende activiteiten werden op touw gezet om de integratie naar de lagere afdeling te vergemakkelijken.
 
Op woensdag 25 juni 2008 openden de leerlingen van de eerste graad plechtig hun tentoonstelling rond het thema. Op die dag kregen ze ook hun ridder- of jonkvrouwdiploma waar ze de voorbije weken naartoe gewerkt hebben.
Op vrijdag 27 juni werden de ouders van de kleuters eveneens uitgenodigd op deze tentoonstelling. Hier konden de mama’s en papa’s kijken wat er allemaal gerealiseerd werd tijdens het project en tegelijkertijd al eens proeven van de sfeer in het eerste leerjaar.
 
Tijd voor de wip!
Door de erehaag van jongere kleuters maakten de derde kleuterklassers de reuzensprong (overgang kleuterklas naar eerste leerjaar). Zij werden door hun juffen tot ridder/jonkvrouw geslagen en behoorden nadien tot de kikkerorde van Vijverbeek. Juf Rosie, leerkracht eerste leerjaar, ontving hen met open armen.
Als afsluiter was er een receptie voorzien; dit met hapjes uit de riddertijd. De leerlingen van het tweede leerjaar waren de obers van dienst. 
 
Een dikke proficiat aan juf Nancy, Veerle, Rosie en Lotte. Het was voor de kleuters en leerlingen eerste graad een onvergetelijk einde!
 
Verantwoordelijke leerkrachten:
Veerle en Nancy (leerkrachten derde kleuterklas)
Medewerkers: Juf Rosie, juf Lotte, juf Mariane, juf Majella en juf Kristel
Directie: Tom Vancutsem.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jun 2008
Nathalie
Nathalie
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief