ASSE - Kris De Bruyne opent cultuurseizoen

C21

ASSE - Kris De Bruyne opent cultuurseizoen

Editiepajot_asse_krisdebruyne_foto_steven_walravens

 Singer-songwriter Kris de Bruyne opent op woensdag 1 oktober het nieuwe cultuur-seizoen in CC Asse. De man heeft wat te vieren: hij staat in september 40 jaar op de planken. Naar aanleiding daarvan ligt de CD-box ’40 jaar songs’ in de winkel en tourt de Bruyne langs de culturele centra. ‘40 jaar op tournee’ is een greep uit de 17 albums die Kris op z’n actief heeft.

In 1968 neemt de toen 18-jarige zanger zijn eerste single op: een bluesversie van ‘Klein Klein Kleutertje’.
 
Schoorvoetend doet de Vlaamse evenknie van Bob Dylan enkele TV-optredens en start hij zijn eerste kleine tournee. Sindsdien speelt de Bruyne gemiddeld zo’n 45 concerten per jaar.  
 
Als het klopt dat de beste artiesten ook de eigenzinnigste zijn, behoort Kris de Bruyne tot de absolute top. Gedurende die 40 jaar volgt hij, wars van modes en trends, louter zijn eigen weg. Dat levert misschien niet altijd het verhoopte commerciële succes op, maar wèl een ronduit indrukwekkend repertoire.
 
Tijdens het ’40 jaar op tournee’-concert brengt de zanger z’n allerbeste liedjes. Hij maakt een publieksvriendelijke songkeuze en speelt die met een verrassende verzameling muzikanten, speciaal samengesteld om de platenversies zo dicht mogelijk te benaderen.
 
Het muzikale wordt dan ook nog eens multimediaal ondersteund met zeldzame archiefbeelden, oude foto’s uit zijn rijkgevulde plakboeken, filmpjes uit verschillende TV-archieven, enz.  
 
Wie van ‘De Onverbiddelijke Zoener’, van ‘Amsterdam’ en ‘Vilvoorde City’ kippenvelkrijgt, mag op deze avond niet ontbreken.
 
openingsvoorstelling
Kris de Bruyne
’40 jaar op tournee’
woensdag 01 oktober 2008
20.30 uur
CC Asse vzw, locatie Den Horinck, Noorderlaan 20, 1731 Zellik.
 
Tickets kosten in voorverkoop 13 euro; aan de kassa 15 euro. abonnement +26j: 11,25 euro en abonnement -26j: 10 euro.
 
meer info via Dirk Bovijn, directeur cultuurcentrum Asse vzw
dirk@ccasse.be - T.: 02/ 466.78.21 - F.: 02/ 463.32.92 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2008
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief