ASSE - Verkeersveiligheid staat centraal voor PIVO, VDAB en Sita

C21

ASSE - Verkeersveiligheid staat centraal voor PIVO, VDAB en Sita

Editiepajot_verkeersveiligheid_pivo_asse_01_foto_roger_mortelmans
Gedeputeerde Tom Dehaene reikt de diploma's verkeersveiligheid uit aan de kapitein van de brandweer Asse. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_verkeersveiligheid_pivo_asse_02_foto_roger_mortelmans
Op het hindernissenparcours scherpen bestuurders van brandweerwagens, Sita-vuilniswagens en chauffeurs in opleiding, de verkeersveiligheid aan. - Foto © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_verkeersveiligheid_pivo_asse_03_foto_roger_mortelmans
Deze wagen werd bestuurd door een Debrevetteerde chauffeur van SITA. - Foto © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_verkeersveiligheid_pivo_asse_04_foto_roger_mortelmans
Met een zware vrachtwagen achter de simulator. - Foto © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_verkeersveiligheid_pivo_asse_05_foto_roger_mortelmans
Met een zware vrachtwagen achter de simulator. - Foto © Roger Mortelmans
 

Nog te vaak gebeuren er verkeersongevallen met zware voertuigen. Het Vlaams-Brabantse Provinciale Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) en de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en beroepsopleiding (VDAB) gaan hier samen de strijd aan.

Hiervoor hebben zij nu een samenwerkingsakkoord over de uitbouw van het expertisecentrum rijopleidingen ondertekend. Deze overeenkomst bepaalt de afspraken tussen PIVO en VDAB met betrekking tot de uitbouw van het expertisecentrum rijopleidingen.
Met dit expertisecentrum willen PIVO en VDAB de rijvaardigheid van chauffeurs van zware en hulpverleningsvoertuigen verhogen en op die manier het aantal ongevallen verlagen.
VDAB geeft samen met de brandweerschool van het PIVO kwalitatief hoogstaande opleidingen voor chauffeurs uit de openbare en private transportsector. Hiervoor plaatste de VDAB hightech rijsimulatoren op de PIVO-site. Afvalspecialist SITA Belgium en de brandweer stuurden hun chauffeurs reeds naar deze opleiding en de eerste brevetten aan de opgeleide chauffeurs werden uitgereikt.
De provincie heeft in het PIVO de jongste jaren veel geïnvesteerd in rijvaardigheid, zegt gedeputeerde Tom Dehaene, en wij hebben hierdoor een zekere expertise verworven. De samenwerking met de VDAB is fantastisch, zeker is de plaatsing van de hightech rijsimulatoren een groot pluspunt en deze infrastructuur dient dan ook optimaal gebruikt te worden.
Veiligheid integreren in de opleiding is, volgens Fons Leroy, gedelegeerd bestuur van de VDAB, heel belangrijk en door samenwerken wordt men sterk. Dit project is zeker een voorbeeld voor Vlaanderen.
Wij hebben onmiddellijk chauffeurs naar de opleiding gestuurd, zegt Ellen Joncheere, CEO van SITA Belgium, omdat voor ons veiligheid een topprioriteit is. Dagelijks rijden er van onze firma 800 voertuigen op de baan. Enkele eigen chauffeurs werden zelf al tot instructeur opgeleid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2013
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief