Nieuwe voertuigen voor brandweer ASSE

C21

Nieuwe voertuigen voor brandweer ASSE

Editiepajot_asse__nieuwe_voertuigen_brandweer_foto_steven_walravens
 

De brandweer van Asse mag sinds kort een nieuwe commandowagen en een materieelvoertuig in gebruik nemen. Beide voertuigen dienen ter  vervanging van oudere modellen. In het bijzijn van de burgemeester en schepenen werden beide voertuigen maandagavond voorgesteld aan de pers.

Commandowagen
De nieuwe commandowagen, een Ford S-max met dieselmotor zal dienst doen voor de officier van wacht om zich snel ter plaatse te begeven, zodat op de plaats van interventie een verkenning uitgevoerd kan worden en een juiste inschatting kan gemaakt worden van het materieel dat ter plaatse moet komen. Tevens zal dit voertuig gebruikt worden om preventieopdrachten uit te voeren. Aan boord van het voertuig zal er interventie kledij bevinden, een persluchttoestel met fire fly, een draagbare computer, uitrusting voor ombouw naar Cp-Ops voertuig, draagbare poederblusser van 10 kg, explosie meters, actiekaarten gevaarlijke stoffen en een medische koffer.
De kostprijs van de commandowagen bedraagt € 42.350 inclusief BTW en dit volledig ten laste van de gemeente.
Materiaal- en personeelsvoertuig
De tweede wagen die de brandweer van Asse in dienst mag nemen is een materieel- en personeelsvoertuig van het type Volvo. Deze zal ingezet worden om enerzijds voldoende manschappen ter plaatse te brengen op de plaats van onheil. Anderzijds om allerhande materiaal zoals zwaar ontzettingsgereedschap, verlichtingsmaterieel, splashpakken, gaspakken, … op de interventieplaats te brengen. In het kader van de zonewerking zal dit voertuig ook worden ingezet om versterking te leveren aan de naburige brandweerkorpsen, in geval van grootschalige brandinterventies. Het bedrag dat men voor dit voertuig moet neerleggen bedraagt € 199.650 inclusief BTW.
Dit voertuig wordt 75% gesubsidieerd door het federaal aankoopbureau van het minsisterie waardoor er nog een bedrag van € 49.912 overblijft voor de gemeente.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief