ASSE - Omgevingswerken en beplantingen Lindenpark

C21

ASSE - Omgevingswerken en beplantingen Lindenpark

Editiepajot_asse_lindenpark_foto
 
Editiepajot_asse_lindenpark_kaart
 

Op vraag van de buurtbewoners organiseerde het gemeentebestuur een informatievergadering voor de bewoners van Lindenpark en enkele bewoners van Lindendries. Er waren ongeveer dertig aanwezigen. Deze vergadering had tot doel de inwoners op de hoogte te stellen van de omgevingswerken in Lindenpark en Lindendries, uitgevoerd door het Vlaams gewest. De inwoners beoordelen het project als zeer positief mede omwille van het feit dat zij dit pleintje als ontmoetingsplaats beschouwen.

Het ontwerp van het groenparkje bestaat uit een centraal gelegen gazon met speeltoestel (voor kinderen van 5-12 jaar) en enkele zitbanken. Naast het gazon ligt een petanqueveld in dolomietverharding. Rond het gazon komt er een heesterbeplanting en bodembedekkers zoals sneeuwbes, Gelderse roos en spierstruik. Het volledige parkje is tenslotte omzoomd met een haag in haagbeuk.
 
Om de overlast van het verkeer van de ring te beperken, zullen op de berm tussen het fietspad en het voetpad naar het Lindenpark toe, hoogstambomen zoals linde worden aangeplant. Onder deze bomen komt een onderbeplanting van sneeuwbes en krentenboompje.
 
Deze beplantingswerken zullen worden uitgevoerd in het eerstvolgend beplantingsseizoen.
 
Tevens verstrekte het bestuur informatie over de toekomstige invoering van het betalend parkeren en bewonersparkeren in deze straat, ingevoerd om de overlast van de momenteel parkerende treinpendelaars in het Lindenpark te beperken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 okt 2008
Gerrit Achterland
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief