PROVINCIE VLAAMS-BRABANT - Provinciale opleiding "Klantgerichtheid en het onthaal van anderstaligen" is succesverhaal

C21

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT - Provinciale opleiding "Klantgerichtheid en het onthaal van anderstaligen" is succesverhaal

Editiepajot_tom_troch

Gezien het succes dat deze opleiding kent heeft de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant beslist om extra middelen (€ 17.590) vrij te maken voor de opleiding 'Klantgerichtheid en het onthaal van anderstaligen' van de PIVO-bestuursschool in Asse. Zo kan deze opleiding ook in de toekomst gratis aangeboden worden aan de lokale besturen in onze provincie.

Deze opleiding leert ambtenaren in de praktijk omgaan met anderstaligen die zich bij de lokale besturen aandienen.
Nieuw is dat voortaan ook de personeelsleden van de politiezones en de schepencolleges in dit succesverhaal zullen betrokken worden.
 
"Ook vanuit een aantal politiezones kregen wij de vraag om een opleiding op maat voor hun personeel aan te bieden. En speciaal voor de schepencolleges werd er een verkorte opleiding ontwikkeld, waardoor ook de politiek verantwoordelijken op lokaal vlak worden gesensibiliseerd rond dit thema", aldus Tom Troch (foto), gedeputeerde voor Vlaams karakter.
 
De lokale besturen van Machelen, Londerzeel, Hoeilaart en Liedekerke (OCMW- en gemeentepersoneel) hebben inmiddels van het aanbod van de provincie gebruik gemaakt. Ook met het OCMW- en gemeentepersoneel van Zaventem en Linter werden reeds de nodige afspraken gemaakt.
 
"De afgelopen maanden is gebleken dat deze gratis opleiding van de PIVO-bestuursschool een groot succes is en dat er op het terrein heel wat vragen gesteld worden inzake de combinatie taalwetgeving en klantvriendelijkheid. Deze opleiding heeft als voordeel dat er in onze regio, vertrekkende van eenzelfde standaardnorm, op een klantvriendelijke manier gecommuniceerd wordt met anderstaligen". aldus gedeputeerde Tom Troch.
 
Een opleiding omvat 12 contacturen verspreid over twee dagen. Ook in 2009 zal deze opleiding gratis aangeboden worden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2008
Gerrit Achterland
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief