ASSE - Mini-onderneming Auringo Eyewear uit de startblokken

C21

ASSE - Mini-onderneming Auringo Eyewear uit de startblokken

Auringo
 

Op 27 oktober 2008 gaat AURINGO EYEWEAR van start. Auringo is een een mini-onderneming, die met steun van Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) is opgericht. Met AURINGO EYEWEAR wil het 6de middelbaar Economie van de St-Martinusscholen in Asse gedurende dit schooljaar aantonen dat jongeren het ondernemersbloed in zich hebben. Ondanks de economische onzekere tijden gáán zij er voor! AURINGO profileert zich als het buitenbeentje in de optiekbranche. Bijzonder is dat de jonge ondernemers in spe met hun bedrijf een goed doel steunen.

Net zoals in voorgaande schooljaren, nemen de leerlingen van 6 Economie van de St-Martinusscholen a.s.o. enthousiast de handschoen op om hun project te doen slagen. Ondernemen vraagt naast enthousiasme, zakelijk inzicht en marktonderzoek, ook om een gedegen boekhouding. Ook de prijs van het aangeboden product moet in verhouding staan.

Ondernemen vergt bovendien veel inzet, hard werken, en durf. Soms moet je berekende risico’s nemen. Met AURINGO EYEWEAR, de nieuwe mini-onderneming, wordt dit alles voor hen de realiteit. Zij denken daarbij niet enkel aan winstbejag. Aan het eind van het project willen ze de winst schenken aan een nog nader te bepalen goed doel in Asse.

AURINGO EYWEAR, wordt een buitenbeentje in de optieksector. Online bestellen en pas kopen en betalen na passen en proberen. Zonnebrillen voor zomer en winter, sport, vrije tijd en voor de fun. ‘ Fun’ moet het ook blijven voor de portemonnee van de doelgroep. En dat zijn vooral jongeren. Daarnaast gaat hun bedrijf ook mutsen en sjaals verkopen.

Want hoewel zij van AURINGO EYEWEAR de zon laten schijnen, is het nu eenmaal niet altijd zomer in België.

Vlajo is een Vlaamse organisatie, die instaat voor de begeleiding van de mini-onderneming. Jongeren 'warm maken voor ondernemen' is geen gemakkelijke opdracht maar Vlajo slaagt met glans in zijn opzet. Van kinderen tot jonge volwassenen; zij die met Vlajo in contact komen, leren de wondere wereld van het ondernemen kennen. Door ze te laten zoeken en ontdekken en ze aan te zetten tot bewust creatief zijn, leren jongeren niet alleen dat ideeën tot ondernemingsdromen kunnen leiden, maar vooral dat met de juiste attitude dromen werkelijkheid kunnen worden

 Meer informatie kan men steeds bekomen bij Cédric Schampers, directeur communicatie (via email op  cedric.schampers@auringo.be of c_schampers@msn.com

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 okt 2008
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief