Lions Club schenkt traplift aan Brandweer ASSE

C21

Lions Club schenkt traplift aan Brandweer ASSE

Editiepajot_lions_club_brussel_brandweer_asse_foto_marc_spinnael__3_
 
Editiepajot_lions_club_brussel_brandweer_asse_foto_marc_spinnael__1_
Editiepajot_lions_club_brussel_brandweer_asse_foto_marc_spinnael__2_
 

Brandweermanvrijwilliger Guy De Bondt liep een zware verlamming op tijdens het ongeval van 16 juni 2007 aan de Pontbeeklaan in Zellik waar Sgt. François De Ridder het leven liet. De toegankelijkheid voor Guy van de brandweerkazerne van Asse werd plots een acuut probleem, bracht de Lions Club aan het nadenken en diende “snel” verholpen te worden.

Het “locaal project” ten voordele van een goed doel, dat wij wilden gaan steunen was duidelijk, paste volledig binnen onze Lions doelstellingen en er werd dan ook unaniem door onze Lions Club Brussel - Graaf Van Vlaenderen besloten dit project ter harte te nemen.

Graag kondigen wij dan ook aan dat samen met het Steunfonds Sgt. François De Ridder en onze Lions Club er een trap- en platformlift aangekocht werd twv € 25.000, waarin het steunfonds € 15.000 stortte en waar wij als Lions Club € 10.000 inbrachten.   Daarnaast zorgde onze moederclub Lions Club Brussel – Erasmus, voor een extra rolstoel voor Guy, om zicht te kunnen verplaatsen op het eerste verdiep van de kazerne.

Verder dienen we ook te vermelden dat de firma Strobbe, uit Nazareth, de leverancier van onze lift, ook zijn prijs wat aanpaste voor dit goede doel. Op deze wijze is niet alleen de toegankelijkheid van de kazerne voor mindervalide verzekerd maar kan Guy zijn taken die hij voorheen waarnam opnieuw ten dienste van de gemeenschap waarmaken, zoals er zijn; de opleiding van ambulanciers en administratie van ziekenwagendiensten.

Wie meer wenst te vernemen over onze Lions Club surft even naar:

http://www.lions-graafvanvlaenderen.be/ .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 nov 2008
Marc Spinnael
Marc Spinnael
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief