ASSE/ BRUSSEL - Britse topdesigner Richard Seymour werkt samen met Stannah Stairlifts

C21

ASSE/ BRUSSEL - Britse topdesigner Richard Seymour werkt samen met Stannah Stairlifts

Editiepajot_brussel_asse_traplift__foto_roger_mortelmans__1_
 
Editiepajot_brussel_asse_traplift__foto_roger_mortelmans
 
Editiepajot_brussel_asse_traplift__foto_roger_mortelmans__2_
 

De firma Stannah uit Relegem (Asse), wereldwijde marktleider op het gebied van trapliften, is erin geslaagd de Engelse designer Richard Seymour naar Brussel te krijgen voor het geven van een interessante conferentie.

Richard Seymour heeft namelijk het design ontwikkeld van twee trapliften voor Stannah. Het doel was de trapliften te herpositioneren, ver weg van het stigmatiserende institutionele en zuiver technisch product. De designer heeft het project in zijn totaliteit benaderd en hield voor het nieuwe, frisse en hedendaags ontwerp, rekening met de technologie, materialen, functionaliteiten, context, toekomst en uiteraard de behoeften van de klant.

Tijdens zijn uiteenzetting, in aanwezigheid van meer dan tweehonderd studenten van verschillende Belgische hogescholen, die de richting productontwikkeling volgen, heeft hij zijn visie over "design maakt beter" uitgelegd. Design gaat niet alleen over techniek, maar ook over mensen. Design betekent dingen verbeteren voor mensen, zowel op emotioneel als fysisch gebied. En dat is belangrijk, maar betekent tevens voor een ontwerper een grote verantwoordelijkheid.

Je moet ook als designer naar de toekomst toe werken, zegt Seymour, je moet kijken wat gaat veranderen, maar je moet optimistisch blijven.

Na Richard Seymours' uiteenzetting kregen de studenten nog een bijzondere opdracht mee, namelijk zelf een lift ontwerpen.

Een uitdaging voor jongeren, maar relevant voor wie wil werken in een vergrijzende maatschappij en actief antwoorden wil bedenken op de vragen die mensen bezig houden.

De winnaar zal op 27 april 2009 bekend gemaakt worden en zal een unieke stage van vier weken kunnen lopen bij Stannah stairlifts in Andover, Engeland bij het Development Team.

Een unieke kans voor de jongeren, zegt directeur Jacques Konings, maar ook interessant voor de firma.

Onze samenwerking met Richard Seymour, heeft tot een prachtig resultaat geleid, en we zullen zeker nog met hem samenwerken, besluit Konings.

Stannah, Poverstraat 94 in Relegem (Asse) . Website:  www.stannah.be 
Consumentenlijn 0800 95 950.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2008
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief