ASSE - PIVO maakt plaats voor algemeen welzijnswerk

C21

ASSE - PIVO maakt plaats voor algemeen welzijnswerk

Pivo_1
 
Pivo_2
 

De provincie Vlaams-Brabant en het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Delta ondertekenden een erfpachtovereenkomst, waardoor het CAW voor een symbolische euro ruimte ter beschikking krijgt op de site van het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Relegem. CAW Delta, een welzijnsorganisatie die psycho-sociale hulp biedt, zal er zijn centraal dienstencentrum uitbouwen.

Gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts gaf namens de provincie Vlaams-Brabant, een perceel grond van 10,5 are in erfpacht aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Delta. Het perceel is gelegen op de site van het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Relegem. De erfpacht gaat in op 1 januari 2009 en na 40 jaar wordt het gebouw eigendom van de provincie. Het CAW betaalt hiervoor jaarlijks één symbolische euro.

"Toen de provincie in het midden van de jaren '90 de huidige PIVO-site kocht, wilde ze hiermee verschillende doelstellingen realiseren. De voornaamste was de oprichting van het vormings- en opleidingsinstituut. Maar een ander doel was ook de sociale situatie in Halle-Vilvoorde verbeteren. Het is geen geheim dat dit arrondissement op het vlak van welzijn een historische achterstand kent. Er is immers een schrijnend en structureel tekort aan welzijnsvoorzieningen, onder meer in het algemeen welzijnswerk. Vandaag zetten we een belangrijke stap in de goede richting. Daarom ben ik blij dat we op onze site plaats maken voor het dienstencentrum van CAW Delta. Hun nieuwe gebouw zal betaalbaar, laagdrempelig en gemakkelijk te bereiken zijn" zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor PIVO.

De provincie heeft een gemakkelijk bereikbaar perceel uitgekozen om aan het CAW Delta te schenken. Het stuk grond ligt immers aan de Poverstraat, die volledig zal heringericht worden tot een baan met fiets- en voetpad.

Het CAW Delta is een welzijnsorganisatie die psycho-sociale hulp verleent in vijftien gemeenten van West-Brabant, van Herne tot Londerzeel. Het CAW ondersteunt kwetsbare mensen die problemen hebben in hun persoonlijk leven, zoals familiale problemen, scheiding, verlies, zingevingvragen, eenzaamheid en stress. Mensen die slachtoffer zijn van sociale uitsluiting en niet tot hun recht komen in deze samenleving: jongeren aan de rand, kansarme gezinnen kunnen er terecht.

NIEUW GEBOUW
Het CAW Delta telt 40 personeelsleden en wordt gefinancieerd door de Vlaamse Gemeenschap. De provincie Vlaams-Brabant verleent logistieke en financiële steun.

Op de PIVO-site, die centraal in hun werkingsgebied ligt, zal het CAW een nieuw gebouw zetten. Het wordt hun centraal dienstencentrum.

Het dienstencentrum zal herkenbaar zijn vanaf de straat en zal door de bijzondere stijl van het gebouw, de laagdrempeligheid bevorderen, en de psycho -sociale opdracht beter kenbaar maken bij de mensen. De plannen van het gebouw werden getekend door architect Eugeen Liebaut, die werd aangesteld na een open oproep via de Vlaamse Bouwmeester.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2008
Editiepajot
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief