Kunstdag voor kinderen in ASSE

Kunstdag voor kinderen in ASSE

Lowres_duizend-dingen-achter-deuren-3
foto © Johan Pijpops
 

Op zondag 20 november werken de jeugddienst, de bibliotheek, de Kunsten-academie A. De Boeck en het cultuurcentrum samen aan de invulling van de Kunstendag Voor Kinderen in Asse. Dit jaar is de burgemeester de centrale figuur. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen nog steeds fantasierijke ‘wetsvoorstellen’ bezorgen in de bib, in de foyer van het CC kan je je laten fotograferen in de stoel van de burgemeester en om 14.00 uur en om 16.00 uur kan je in het gemeentehuis zelf naar de voorstelling “Duizend dingen achter deuren” gaan kijken. Info en tickets: www.ccasse.be en T 02/ 456.01.60.

 

Kunstendag voor Kinderen is een jaarlijks evenement van de Vlaamse overheid en wordt georganiseerd door de Afdeling Kunsten van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media (CJSM). Dit jaar vindt de Kunstendag plaats op zondag 15 november.

 

In Asse geven de jeugddienst, de bibliotheek, de Kunstenacademie en het cultuurcentrum vorm aan deze dag. 

 

de burgemeestersstoel

De afdeling beeldende kunst van de Kunstenacademie maakte de burgemeestersstoel na. Wie wil kan de sjerp van de burgemeester aantrekken en zich gezeten op de burgemeestersstoel laten fotograferen. 

 

In de bib word jij de burgemeester van Asse. Welke wet zou jij bedenken als jij burgemeester was? Bekijk het filmpje van de burgemeester en doe zelf een wetsvoorstel!  https://www.youtube.com/watch?v=CYnm17UX_PQ

 

theatervoorstelling in het gemeentehuis

Om 14.00 uur en om 16.00 uur speelt Max Last in het gemeentehuis de macabere,  romantische theatervoorstelling ‘Duizend dingen achter deuren’. 

 

Rare kale mannetjes nemen je mee naar plekken en zalen waar geen mens ooit kwam. Verdwaal tussen de vele hoektorens, kraagstenen en geheime nissen. 


Kijk waar de burgemeester zijn middagslaapje hield. Luister naar het gefluister van de eeuwenoude schilderijen en ontdek wie er dag en nacht door de mysterieuze zolder doolt.

Het publiek wordt meegenomen op een wandelvoorstelling door het gemeentehuis en leert aan de hand van dilemma’s hoe moeilijk kiezen is, zeker wanneer die keuzes het bestuur van de stad bepalen…

 

Meer info over de Kunstendag Voor Kinderen in Asse:

Elke De Decker, stafmedewerker CC Asse programmatie – T 02 456 01 65 en elke@ccasse.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 nov 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 09 okt 2017
Sam Herremans | 23 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 30 aug 2017
Sam Herremans | 26 aug 2017
Sam Herremans | 24 aug 2017
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief