ASSE en Infrabel slaan handen in elkaar voor verbetering mobiliteit

ASSE en Infrabel slaan handen in elkaar voor verbetering mobiliteit

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Mobiliteit is een centraal gegeven in een goed functionerende gemeente. Asse is dan ook steeds op zoek naar partners om de gemeente leefbaarder, veiliger en fietsvriendelijker te maken. Daarom wil ze ook samen met Infrabel de overwegeninfrastructuur optimaliseren en inzetten op volwaardige mobiliteitsalternatieven. Gerichte ingrepen moeten leiden tot een verhoogde veiligheid, minder sluipverkeer en stipter treinverkeer. 

 

Een ontvlechting van het huidige wegennet moet hiervoor een oplossing bieden. Ingrepen aan overwegen in combinatie met onder meer een rondweg moeten leiden tot een verbetering van het mobiliteitsprobleem. Ook het mobiliteitsplan wordt grondig herzien. Hierdoor zullen openbaar vervoer, fiets- en autoverkeer op een vlottere en veiligere manier elkaar kruisen. 

 

De aanleg van een rondweg heeft ook op zichzelf enkele belangrijke, positieve gevolgen. Een rondweg leidt tot minder doorgaand verkeer én minder sluipverkeer, sluipverkeer dat vaak gebruik maakt van overwegen op zoek naar een alternatieve route.

 

Daarnaast spelen ook fietsers een belangrijke rol in dit verhaal. De fietssnelweg F212 (de voormalige OMA-B route die op termijn Opwijk via Asse met Brussel zal verbinden) loopt parallel met de spoorweg. 

 

Infrabel en het gemeentebestuur delen hierin eenzelfde visie. Een principeakkoord moeten de grote lijnen van dit verhaal vastleggen. De aanpassingswerken zullen gespreid worden over een looptijd van meer dan 15 jaar, maar beide partijen tonen zich in elk geval bereid om de handen in elkaar te slaan. Alle weggebruikers, ongeacht het vervoermiddel, zullen hier de voordelen van ondervinden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2016
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 09 okt 2017
Sam Herremans | 23 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 30 aug 2017
Sam Herremans | 26 aug 2017
Sam Herremans | 24 aug 2017
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief