ASSE - Woongroep ‘De Herberg’ zoekt huurwoningen voor vluchtelingen

C21

ASSE - Woongroep ‘De Herberg’ zoekt huurwoningen voor vluchtelingen

2016-11-14_herenigd_van_syri_____3_
 

Maandagavond 12 december werd in Asse de woonkrant voorgesteld van woongroep ‘De Herberg’ aan vrijwilligers die begaan zijn met de opvang van asielzoekers en vluchtelingen in de regio Asse en Dender. Er was een ruime vertegenwoordiging uit Aalst, Denderleeuw, Affligem, Ternat, Asse, Liedekerke, Dilbeek, Roosdaal en beroepskrachten van het OCMW.

 

De woonkrant wordt verspreid op drieduizend exemplaren en is een realisatie van de VZW ORBIT. Initiatiefnemer is de woongroep ‘De Herberg’. De woongroep is een netwerk van drie organisaties : het vluchtelingenplatform regio Dender, de dekenale werkgroep ‘De Herberg’ (38 parochies), en Beweging.net. Deze werkgroep wil vluchtelingen ondersteunen op hun zoektocht haar het vinden van betaalbare huisvesting in de regio. Eén van de acties is het opsporen van solidaire verhuurders of huiseigenaars.

 

De woonkrant kan gedownload worden via de website http://www.woninggezocht.be. Op deze website is ook alle info te vinden voor mensen die willen meehelpen als buddy of begeleider voor asielzoekers en vluchtelingen in de regio. Deze buddywerking gebeurt in samenwerking met de plaatselijke OCMW’s, met de Centra voor Algemeen Welzijnswerk (CAW), met de sociale verhuurkantoren en woonconsulenten, met Orbit VZW, Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Caritas.

 

(Voor de oorlog leidt Georges Dayekh een relatief comfortabel leven in de Syrische miljoenenstad Aleppo. Hij baat er jarenlang een ‘minimarket’ met groenten, fruit, brood, dranken, conserven, enz. uit. Zijn vrouw Juida Kwifati geeft er Franse les. Ze hebben twee kinderen: de meisjes Jaya (10) en Vali (6).)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief