ASSE - Feestjaar '10 jaar bib'

ASSE - Feestjaar '10 jaar bib'

Kunstwerk_ute_resch
 

Vrijdag 16 en zaterdag 17 december vierde bibliotheek Asse haar tiende verjaardag aan de Huinegem. In aanwezigheid van schepen van cultuur Geert Heyvaert gaf de bib het startschot van een bruisend feestjaar vol uiteenlopende activiteiten.

 

Een greep uit het aanbod
Van december 2016 tot en met december 2017 organiseert de bib i.s.m. de andere vrijetijdsdiensten elke maand één of meerdere activiteiten. Het wordt een uitgebreid programma met onder meer een lezing over 'De Ronde van Vlaanderen', een workshop over het Asses dialect, een dansvoorstelling tussen de bibliotheekrekken en een tentoonstelling over stripfenomeen 'Boerke' van Pieter de Poortere. Als afsluiter van formaat volgt in december 2017 een wafelenbak!

 

‘Kleine ontmoetingen’ in de bibliotheek
Tijdens het officiële gedeelte op vrijdag 16 december schetsten bibliothecaris Annelies Herbosch en schepen van cultuur Geert Heyvaert het beeld van de bibliotheek die het afgelopen decennium een spectaculaire gedaanteverwisseling onderging en evolueerde van een plek waar boeken centraal stonden naar een plek waar de lezer en bezoeker centraal staan. Ook de verwezenlijkingen op het gebied van digitalisering kwamen uitvoerig aan bod.

 

Daarna nam antropologe Ruth Soenen het woord. Ruth Soenen is onderzoekster van het 'kleine ontmoeten'. Dit zijn de vluchtige contacten tussen mensen uit alle lagen van onze samenleving in supermarkten, winkels, trams én bibliotheken. Ook zij beaamde de stelling dat in een moderne bibliotheek de bezoekers en lezers centraal staan. Zij verklaarde o.a. waarom het in een hedendaagse bib nooit meer stil is.

 

Ute Resch
Tot slot werd het kunstwerk onthuld van de Zellikse kunstenares Ute Resch. Dit kunstwerk, vervaardigd uit oude boeken, siert voortaan de ingang van de bibliotheek.

 

Feestjaar
Eén dag later, op zaterdag 17 december l.l., klonken de bibliotheekmedewerkers samen met bezoekers en trouwe lezers op de start van het feestjaar. In een gezellige sfeer genoot iedereen van een uitgebreid dessertbuffet én bubbels.

 

Speciaal voor dit feestjaar siert een gouden kroontje het rode logo van de bibliotheek. Zo herken je duidelijk alle activiteiten die in het kader van dit feestjaar plaatsvinden.


Alle activiteiten worden bekendgemaakt via het gemeentelijk infoblad As(se)tablieft, de website van de gemeente, de biblog http://assebiblog.wordpress.com en het Facebookaccount van de bibliotheek.

 

Bibliotheekmedewerkers vertellen je graag alles over het komende feestjaar.

 

Lezer of géén lezer, iedereen is altijd welkom in de bib.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 09 okt 2017
Sam Herremans | 23 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 30 aug 2017
Sam Herremans | 26 aug 2017
Sam Herremans | 24 aug 2017
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief